HomeFeaturedFocusWindows 10 are 7.94% din piata si creste in defavoarea Windows 7...

Windows 10 are 7.94% din piata si creste in defavoarea Windows 7 si XP

terry_myerson_silhouette_Print

Cum stă Windows 10 în momentul de față? Destul de bine e răspunsul dat de Net Applications  care ne spune că în momentul de față sistemul de operare Microsoft Windows 10 are o cotă de piață de 7,56% la aproape 3 luni de la lansare. Asta în condițiile în care upgrade-ul e gratuit de la Windows 7 în sus.

image

După prima lună de existență oficială Windows 10 ajunsese deja pe 75 de milioane de PC-uri urmând ca acum două săptămâni să se înregistreze peste 110 milioane de instalări (corespunzătoare primelor 10 săptămâni de viață). Trendul pare să descrească și e posibil ca Microsoft să nu atingă ținta îndrăzneață de 1 miliard de instalări în primii doi ani.

În luna septembrie Windows 10 avea 6,63% din piață, ajungând la aproape 8%o lună mai târziu. E clar că trendul e descrescător și poate de asta Microsoft a anunțat Windows 10 Threshold 2, posibil să fie lansat pe 10 noiembrie, ca să mai stimuleze puțin din numărul de instalări.

Firesc aș zice, creșterea Windows 10 se face în defavoarea Windows XP și Windows 7. Înainte de lansarea Windows 10, Windows 7 avea peste 60%, acum a ajuns la 56%. Dacă ne uităm înapoi, Windows 7 a reușit să treacă de XP abia în septembrie 2012.

La nivel mondial, Windows deține peste 90% din piața de sisteme de operare (dar în scădere), cu Mac OS X pe locul doi cu 8% (în creștere) și un Linux aproape inexistent la 1,57%.

Datele oferite de Net Applications vin în urma analizei a peste 160 de milioane de vizitatori lunari pe cele peste 40000 de site-uri folosite pentru monitorizare.

Voi ce ziceți de statistica asta? Ați trecut pe Windows 10? Dacă da, de ce? Dacă nu, de ce nu?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep