HomeFeaturedFocusDupa lansarea November Update (TH2) Windows 10 inregistreaza din nou cresteri in...

Dupa lansarea November Update (TH2) Windows 10 inregistreaza din nou cresteri in ceea ce inseamna adoptia

windows 10 th2

Se pare că lansarea update-ului 10586 (November Update sau TH2 după cum a mai fost denumit) este de bun augur pentru Microsoft și adopția Windows 10. Conform unor cifre anunțate de StatCounter se poate vedea clar o nouă curbă de creștere în ceea ce înseamnă adopția de Windows 10 odată cu data de 2 noiembrie la nivel mondial.

windows-10-gains-as-of-nov-19-100629123-large_idge

StatCounter monitorizează folosirea sistemelor de operare prin observarea datelor de identificare (browser, sistem de operare) ale vizitatorilor pe site-urile cu care lucrează (câteva milioane).

Explicații ar putea fi mai multe: o dată că utilizatorii au decis că November Update este acel proverbial SP1 de Windows după care merită să faci instalarea unei noi versiuni. Asta s-a întâmplat la Windows 7 și apoi la Windows 8, lucru posibil să se reflecte și acum.

Sau poate că prin acțiunile de ”forțare” a update-ului către mașinile utilizatorilor indiferenți Microsoft a reușit să mai crească puțin din cota de piață a Windows 10.

O altă chestie interesantă este legată de faptul că în momentul de față Windows 10 are o cotă de piață mai mare decât o avea Windows 7 la aceiași perioadă de la lansare. Țin să vă amintesc că până în iulie 2016 utilizatorii de Windows 7 sau 8, 8.1 cu licențe valide pot să facă upgrade gratuit la Windows 10 și că odată cu update-ul TH2 (build 10586) se vor putea face instalări pe curat, direct de Windows 10 și să se folosească cheile valide de Windows 7 sau 8, 8.1.

În România cota lui Windows 10 (via StatCounter) arată cam așa pentru perioada iunie-noiembrie 2015:StatCounter-os-RO-monthly-201507-201511

Creșterea nu pare foarte accelerată, cu doar 8,7% la începutul lunii noiembrie.

Ce părere aveți de această statistică? Ați observat și voi o creștere a adopției de Windows 10 recent?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep