HomeFeaturedFocusWindows 10 e pe val: Gartner prezice ca va fi cel mai...

Windows 10 e pe val: Gartner prezice ca va fi cel mai instalat/folosit Windows

windows-10

Windows 10 e pe cai mari: Gartner prezice că Windows 10 va fi cel mai folosit sistem de operare Windows de până acum și mai important, până în ianuarie 2017 jumătate din clienții enterprise vor începe să facă migrarea. Faptul că Windows 10 este dat ca o opțiune de update gratuit de la Windows 7, 8 sau 8.1 până în iulie 2016 va împinge pe mulți utilizatori să facă trecerea destul de repede.

”Mai mulți factori contribuie la migrare, în mod special faptul că utilizatorii știu că în 2020 Windows 7 nu va mai fi în atenția Microsoft vizavi de suport, că există compatibilitate foarte bună cu aplicațiile Windows 7 și hardware-ul existent plus avalanșa de aparate 2-in-1. Rezultatul este că foarte multe companii vor începe procesele de migrare la Windows 10 în prima parte a lui 2016 și probabil că spre partea a două anului să înceapă să extindă instalările. Gartner se așteaptă ca cel puțin jumătate din clienții enterprise să folosească sistemele cu Windows 10 în  mod productiv până la începutul lui 2017, urmând să termine migrarea până în 2019.”

E o prognoză măgulitoare pentru Microsoft și poate să fie adevărată. Doar că nu pot să nu mă gândesc la prognozele aceleiași Gartner legate de cota de piață a Nokia+Microsoft conform cărora la Windows Phone/Mobile trebuia să ajungă la 15-20% la nivel mondial. În schimb este undeva la … 1,5%.

Poate că în cazul Windows 10 marja de eroare nu are cum să fie mare pentru că în momentul de față oricum ai da-o, soluții complete și coerente pentru instalarea de sisteme client în mediile enterprise nu prea există. Nici Linux și nici Mac OS X nu pot sta cu adevărat în picioare în medii complexe, unde nevoile de autentificare sunt multiple și colaborarea pe documente este o prioritate.

Eu am trecut pe Windows 10 încă înainte de lansare și pot să vă spun că îmi place. E chiar mai ok decât Windows 8, așa că sper ca Gartner să aibă dreptate de data asta.

via Gartner

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep