HomeFeaturedFocusGoogle deschide British Museum vizitatorilor virtuali

Google deschide British Museum vizitatorilor virtuali

Una dintre cele mai mari instituții culturale din lume este acum dispobibilă chiar din fața calculatorului tuturor pasionaților de artă și cultură prin intermediul serviciului Google Street View. Este o nouă inițiativă demnă de toată lauda a Google, ca parte din Google Cultural Institute, prin care orice utilizaor aflat în fața unui calculator cu conexiune la Internet poate admira cele peste 4500 de exponate și poate parcurge o călătorie virtuală prin acest renumit muzeu. Cei de la Google au declarat că British Museum este cea mai mare călătorie indoor pe care au scanat-o pentru Street View, așa că avem ce vedea.

Chiar dacă astfel de călătorii virtuale sunt departe de experiența reală pe care ți-o induce vizitarea unui stabiliment cultural de o asemenea scară, îmi place mult de tot că Google nu renunță la eforturile sale prin care aduce arta mai aproape de oameni. Oricât de multe acuze au fost făcute la adresa acestei companii și oricâte acțiuni îndoielnice ar fi întreprins, Google are și merite pe care nu i le poate nega nimeni. Iar Google Cultural Institute este un astfel de merit.

Printre piesele de artă care devin astfel accesibile publicului larg sunt și unele mai fragile, care sunt expuse doar câteva luni în fiecare an. Iar nivelul de detalii la care se poate ajunge printr-o vizualizare digitală a acestor exponate este unul excepțional.

Așadar, dragi iubitori de cultură și de artă, luați loc în fotoliu și porniți (virtual) pe coridoarele unui muzeu impresionant.

via Google Cultural Institute

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep