HomeCloud & MobilityOneDrive gratuit nu mai e de 15 GB si nici nelimitat in...

OneDrive gratuit nu mai e de 15 GB si nici nelimitat in Office 365!

OneDrive-cutdown

Da, ați citit foarte bine. Puteți să recitiți titlul că eu asta am făcut: Microsoft a decis să renunțe la stocare nelimitată în OneDrive pentru abonamentele Office 365 și poate mai rău, spațiul gratuit oferit cu surle și trâmbițe utilizatorilor Live ID e redus de la 15 GB la 5 GB.

Dacă vă vine să trageți un WTF?! aveți tot dreptul. Da, Microsoft schimbă schimbarea (ceva nou? Deloc …) și anulează un avantaj competitiv major pe care l-a avut față de Google și Dropbox prin oferta cu 15 GB pentru stocare gratuită în OneDrive și practic împinge utilizatorii să îmbrățișeze oferta Google Photos cu spațiu nelimitat în cloud-ul lor …

Începând din 2016 cei ce au cumpărat abonamente Office 365 Home, Personal sauUniversity nu se vor mai putea bucura de spațiu de stocare nelimitat în OneDrive.

Eu sunt unul dintre cei cei au apreciat OneDrive pentru integrarea foarte bună între Android, iOS, Windows Phone și Windows 10 (respectiv 8, 8.1) prin care nu trebuie să îmi mai bat capul cu mutarea de documente și poze între aparatele pe care le folosesc: poze, documente Office se sincronizează instant și le pot accesa de pe oricare din aparatele pe care le folosesc zilnic.

Imediat după lansarea opțiunii de stocare a 15 GB gratuit în OneDrive Microsoft a încercat să atragă și mai mulți utilizatori oferind bonusuri pentru cei ce foloseau aplicația de iOS, Android sau Windows Phone pentru a copia pozele în cloud. Așa se face că mulți au ajuns să aibă peste 20 GB gratuit, o cantitate mai mult decât decentă pentru a nu mai ține evidența pozelor și documentelor manipulate prin smartphone, tabletă.

Ei bine asta se v-a schimba pentru că Microsoft a decis să renunțe la facilitățile gratuite și cele nelimitate pe motiv că vrea să ofere experiențe mai bune de colaborare și că unii clienți de Office 365 au folosit la propriu spațiul nelimitat de stocare urcând peste 75 TB în cloud-ul OneDrive (adică de vreo 14000 de ori mai mult decât media).

În același timp abonamentele plătite pentru spațiul de stocare din OneDrive se vor schimba, cele cu 1,99 USD, 2,99 USD de 100 GB, respectiv 200 GB nu vor mai fi active din 2016. Iar în schimb apare unul de 1,9 USD pentru doar 50 GB.

Acum vin să lansez și eu o întrebare simplă: dacă Microsoft a dat oferta cu spațiu de nelimitare stocat în OneDrive trebuia să aștepte că cineva o să ia în serios treaba asta și va forța limitele la maxim. De ce se supără acum?

Mișcarea e cel puțin ciudată din partea Microsoft mai ales acum când începuse să mai câștige din popularitate în raport cu Apple. Anunțând schimbarea schimbării nu face decât să își îndepărteze o bună parte din utilizatorii casnici care se vor duce mai mult ca sigur către oferta gratuită a Google prin Photos (spațiu de stocare nelimitat în cloud-ul Google pentru poze).

Sper totuși ca de multe alte ori în ultima vreme Microsoft va analiza mai atent decizia și va schimba schimbarea.

via OneDrive Blog

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. Consider ca aceasta “mutare” a lui MS este de rau augur pentru strategia de viitor a firmei… Poate in plan real lovitura nu este atat de grozava, insa pe plan moral, este o palma pentru toti userii…Ca “multumire” pentru faptul ca au beneficiat de ajutorul a zeci de mii de insideri pentru dezvoltarea W10, ei le fura si acest mic avantaj…Ce incredere sa mai ai in cuvantul lor ?

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep