HomeEvenimenteAstea sunt aplicatiile ce va consuma bateria si va mananca spatiul de...

Astea sunt aplicatiile ce va consuma bateria si va mananca spatiul de stocare de pe smartphone

apps_drain

Sunt convins că măcar o dată de când folosiți smartphone-ul Android v-ați întrebat care e acea aplicație ce vă consumă mereu bateria sau cea care e responsabilă de dispariția spațiului de stocare. Ați găsit răspunsul?

Compania de securitate AVG s-a folosit de datele colecționate de pe smartphone-urile utilizatorilor și a făcut câteva statistici interesante, printre care și un TOP al aplicațiilor vinovate de chestiile negative menționate mai sus.

Ce aflăm? Că avem mai mulți vinovați.

Dacă este să ne uităm la aplicațiile ce pornesc automat pe smartphone atunci vinovatul principal este … Facebook. E urmat imediat de Google Play Services, serviciul Android de care nu prea putem scăpa oricât de mult ne-am dori. Pe locul trei avem messengerul BlackBerry ca pe urmă să avem încă două aplicații făcute de Facebook: Instagram și Facebook Messenger.

Vizavi de aplicațiile pe care le lansează utilizatorii, TOP-ul aplicațiilor care ne lasă fără baterie e deschis de Snapchat, Amazon Shopping Services și abia pe urmă serviciul de streaming audio Spotify.

Alte două informații interesante preluate tot din statisticile AVG ne arată că Outlook-ul Microsoft intră în TOP-ul aplicațiilor ce consumă bateria și că pentru prima dată în ultima perioadă, compania King pierde locul fruntaș în ceea ce înseamnă jocurile cele mai folosite, locul său fiind luat de Supercell cu Clash of titans.

 

 

 

stats_avg

Datele sunt preluate de la 1 milion de utilizatori de smartphone și cu toate astea rezultatele parcă nu bat complet cu ceea ce facem noi prin România. Sunt de acord că Facebook de Android și Windows Phone/Mobile consumă foarte multe resurse și cred că e un pretendent la primul loc. Despre următoarele clasate sunt sceptic, nu cred că se regăsesc și în tiparul de utilizare din România.

Oricum, datele sunt interesante și merite luate în considerare.

Voi ce credeți? Care sunt aplicațiile pe care le-ați identificat că vă consumă bateria?

via AVG

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep