HomeFeaturedFocusDrumul Huawei: de la Ascend G510 la P8 Lite

Drumul Huawei: de la Ascend G510 la P8 Lite

M-a luat nostalgia în perioada asta! E clar că e și sezonul sărbătorilor de iarnă, când toată lumea face retrospective și se gândește la ce a fost în urmă, dar aș băga mâna în foc că mi se trage și de la articolul meu recent despre primul smartphone pe care l-am avut. Mi se întâmplă să intru în stări melancolice de fiecare dată când mă năpădesc amintirile din tinerețe (și nu doar cele de ordin tehnic). Însă de această dată o să facem referire mai mult la partea tehnică, că doar asta ne este dragă nouă, asta ne adună aici pe toți.

Am folosit recent, pentru o scurtă perioadă de timp, cam două săptămâni, un smartphone Huawei P8 Lite. Un interval de timp insuficient pentru un review bine documentat (deși unii se descurcă chiar și pe la evenimentele de lansare), însă am reușit totuși să îmi fac o impresie despre acest model. Nu este chiar vârful de gamă al companiei chineze, însă este un terminal extrem de bine închegat, care își face treaba în mod corect și nu te lasă la greu și care este foarte corect evaluat din punctul de vedere al prețului. Îmi pare un telefon pe tipologia celor de la Huawei și aici intervine legătura cu amintirile legate de tehnologie. Mi-am adus aminte că primul terminal smart cu care “m-au fidelizat” cei de la Vodafone a fost un Huawei Ascend G510. Un telefon pe aceeași tipologie. Fără să strălucească își făcea treaba cu brio și niciodată nu a dat rateuri în momentele critice. În plus, la momentul acela, nu avea un preț păgubos pentru buzunarul cumpărătorului (deși eu nu am fost nevoit să plătesc pentru el), era foarte cinstit evaluat din acest punct de vedere.

1365783821

L-am folosit multă vreme, a jucat rolul de termen de comparație în câteva materiale interesante (exemplul 1, exemplul 2 sau exemplul 3). L-am primit în primăvara anului 2013, a trecut pe la alt membru a familiei, a fost dat mai departe și încă funcționează bine-mersi! Zic eu că asta înseamnă fiabilitate.

Telefonul ăla îți dădea o senzație de siguranță cumva, de soliditate. Îți dădea impresia de rezistență, siguranța că nu te va lăsa la greu. Și era o perioadă în care aceste lucruri erau apreciate. Ei bine, aceeași senzație pare să o lase și P8 Lite, care vine însă cu un aspect mult mai atent lucrat.

IMAG0885

Dacă din punct de vedere tehnic evoluția este oareșcum normală (deși pare interesant de urmărit cum s-a ajuns de la 512 MB de RAM la 2 GB, sau de la un procesor dual-core la unul octa-core, în condițiile în care mare parte din utilizatori face exact același lucru cu un smartphone ca și cu trei ani în urmă) și comparația de ordin tehnic nu prea își are rostul (o găsiți totuși aici), la nivel de design evoluția este evidentă. Și practic ea reflectă și evoluția ascendentă pe care a avut-o acest producător, care a ajuns pe podium în ceea ce privește vânzările de terminale smart la nivel global. Huawei este în mod evident unul dintre liderii mondiali în zona de terminale mobile. Evoluția companiei este cu atât mai evidentă și încununată de succes aș spune eu, cu cât anul acesta Huawei a fost inclus în top 100 cele mai valoroase branduri la nivel global. Iar campania Huawei care se desfășoară sub sloganul “Visează. Orice e posibil!” reflectă întru-tocmai evoluția ascendentă pe care a avut-o această companie.

Ca o scurtă paranteză, figura în jurul căreia pivotează această campanie este cea a fotbalistului Robert Lewandowski. Un jucător muncitor, care a pornit de jos și a muncit mult pentru a-și atinge idealul. Cariera s-a a evoluat cu pași mici și a fost presărată cu multe incidente în fața cărora mulți ar fi renunțat, însă jucătorul a găsit de fiecare dată puterea de a merge mai departe. În prezent este căpitanul naționalei Poloniei și jucător de bază din atacul uneia dintre cele mai titrate echipe de club din lume, Bayern Munchen. Omul este cunoscut și pentru recordurile spectaculoase pe care le deține. Lewandowski a reușit să doboare recordul Europe’s Big Five Football Leagues, înscriind cinci goluri în mai puțin de 8 minute si 59 de secunde. Acest record îl desemnează ca fiind cel mai rapid marcator din istoria fotbalului! „LewanGOLski”, așa cum este supranumit atacantul lui Bayer, are 12 goluri marcate în acest start de sezon, ceea ce înseamnă 24 de puncte în clasamentul pentru Gheata de Aur.

IMAG0890

Huawei și-a ales foarte bine ambasadorul, poveștile jucătorului și evoluția companiei mergând pe același model. Revenind la amintirile mele și la detaliile de ordin tehnic cu care am început povestea, pe același tipar văd eu și evoluția de la Ascend G510 până la P8 Lite. Fără să iasă în evidență din punct de vedere tehnic, mergând în tendințele vremii din acest punct de vedere, dar cu mult mai multă atenție detaliilor de design și totul la un raport preț/specificații extrem de atractiv, P8 Lite este un terminal care se pretează în mod evident la aproape orice tip de consumator și care poate constitui un cadou chiar inspirat în această perioadă a anului.

Trei aspecte consider eu că sunt esențiale la un smartphone, pe lângă un evident raport preț/specificații de bun simț: camera, autonomia și o decență în performanțe și stabilitate în timpul utilizării cotidiene a terminalului. La toate aceste aspecte Huawei a lucrat și rezultatele sunt evidente, la toate aceste aspecte P8 Lite se comportă cu mult peste medie. Filosofia companiei a fost pusă și în practică, semn că nu este doar un concept teoretic, semn că pentru Huawei nu doar vorbele contează. Iar faptul că Huawei este pe podiumul global al producătorilor de smartphone este dovada clară că și publicul apreciază eforturile acestei companii și că le vede transpuse în fiecare produs vândut de aceasta.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep