HomeCloud & MobilityInteresant: Office in Continuum va avea nevoie de abonament Office 365

Interesant: Office in Continuum va avea nevoie de abonament Office 365

microsoft-windows-10-continuum-lumia-950-pc-ad

Odată cu lansarea Windows 10 Mobile Microsoft a pus în prim plan ideea de Continuum în care aplicațiile deja preinstalate pe telefon pot să funcționeze pe un ecran mai mare și în felul acesta să transforme telefonul în PC. Multora conceptul le-a sunat interesant mai ales pe task-urile de office, care ar fi adus cu adevărat valoare: de ce să mai cari după tine încă un laptop sau o tabletă dacă ai deja un telefon puternic ce îți permite să lucrezi la documentele Word, să editezi și să rulezi prezentările PowerPoint, să răspunzi la email via Outlook sau să folosești anumite funcții din Excel?

Super idee. Abia aștept să primesc sample-urile de Lumia 950 și Display Dock și să văd cum funcționează și dacă pot renunța la laptop pentru anumite situații/călătorii.

În momentul de față suita Microsoft Office de pe Windows Phone 8.1 și Windows 10 Mobile are toate funcțiile active pentru crearea/editarea de documente pe telefon și tabletă, chestie pe care variantele de iOS și Android nu o au, ele necesitând prezența unei subscripții Office 365 ca să le aibă active. Și asta probabil că va rămâne așa și în continuare …

Numai că, într-un post publicat ieri pe blog-ul Office, Microsoft ne anunță că începând cu 1 aprilie 2016, aplicațiile Office rulate prin Continuum vor avea nevoie de prezența unei subscripții Office 365.

*Editing in Word, Excel and PowerPoint with Continuum for phones will require an Office 365 subscription, but is available to try without Office 365 through March 31, 2016.

Tehnic, e corect. Microsoft aplică inclusiv platformei proprii restricțiile pe care le-a pus altora. Pe telefon rămâne gratuit, pe PC … ai nevoie de licență.

Doar că mă întreb: Oare Microsoft s-a gândit la faptul că prin aceste mici steluțe puse anumitor opțiuni din Windows 10 Mobile nu fac altceva decât să genereze disconfort și poate îndepărtarea de platformă a celor ce încă mai cred în ea?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep