HomeEvenimenteCESwebOS 3.0 la orizont: va aduce optiunile Magic Zoom si Magic Mobile...

webOS 3.0 la orizont: va aduce optiunile Magic Zoom si Magic Mobile Connection

webos3

Peste doar două săptămâni CES 2016, cel mai mare târg de consumer electronics se va deschide oficial și atunci o să asistăm la o avalanșă de lansări și informații noi.  Asta nu înseamnă că nu vom avea niciun fel de idee despre ce vom vedea acolo. Din contră, multe lucruri încep să fie clare de pe acum.

De exemplu faptul că LG va lansa la CES 2016 versiunea 3.0 a platformei webOS, sistemul de operare folosit în televizoarele sale smart și care după mine este cel mai evoluat sistem de operare existent pe smartTV-uri și în același timp cel mai rapid și mai ușor de folosit.

Dintre lucrurile noi pe care webOS 3.0 le va aduce vreau să vă aduc în prim plan faptul că procesul de navigare între tipurile de conținut redat pe TV se va simplifica și mai mult (sunt chiar curios cum, că deja mi se pare extrem de simplu de folosit).

Dar poate că mai importante vor fi elementele ”Magice” asociate unei telecomenzi Magic Remote mai avansate, adică Magic Zoom și Magic Mobile Connection.

Pe scurt Magic Zoom o să permită să se mărească obiecte și litere de pe ecran fără ca imaginea afișată să fie distorsionată. Magic Mobile Connection va prmite să se conecteze smartphone-ul către TV și să se afișeze aplicațiile direct pe televizor – poate o fi ceva mai avansat decât Miracast sau va merge și pe smartphone-urile care nu au așa ceva? Vom vedea.

Iar o funcție nouă denumită Channle Advisor va analiza obiceiurile de consum TV (alt serviciu care ne monitorizează?) și o să afișeze automat informații despre serialele/emisiunile pe care le urmărim, datele de difuzare etc. pentru ca să fim siguri că nu le vom pierde urma.

Iar favorita mea este funcția multi view prin care pe același ecran vor putea fi afișate simultan două surse: să zicem nu canal TV și un YouTube. Iar cu asta m-a câștigat drept client, că poate așa mai pot să mă uit și eu la TV în timp ce fetele mele se joacă pe Xbox sau se uită pe YouTube.

”Noul webOS 3.0 este un update major de când acest sistem de operare pentru TV a fost lansat în 2014” a declarat Brian Kwon, președinte și CEO pentru LG Home Entertainment.

”Funcțiile rapide de conectare simplă, schimbare rapidă și descoperirea de nou conținut de pe webOS au fost pe placul consumatorilor și au demonstrat implicarea noastră pe piața de smart TV unde am adus inovație și creativitate”.

via pcmag

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep