HomeFeaturedFocusFoxconn vrea sa cumpere Sharp

Foxconn vrea sa cumpere Sharp

Atât de mult își dorește compania care asamblează iPhone-urile (cred că de fapt face mult mai mult decât o simplă muncă de asamblare, dar nu sună prea bine pentru Apple să se știe acest lucru) să achiziționeze compania japoneză Sharp, încât a înaintat și un preț destul de mare, care a ajuns și la urechile presei. Nu mai puțin de 5,3 miliarde de dolari (unii dau suma ca fiind 5,1 miliarde dolari) este dispusă Foxconn să ofere, o sumă mai mare decât dublul celei puse la bătaie de Innovation Network Corp. of Japan, care a ofertat doar 2,5 miliarde de dolari.

Dorința celor de la Foxconn de a avea un picior direct în industria producătoare de display-uri este cu atât mai mare cu cât aceasta nu este prima tentativă de-a chinezilor de a cumpăra acțiuni la Sharp.

Însă, la fel ca și atunci și acum șansele ca o astfel de tranzacție să se și concretizeze sunt destul de mici. Cei familiarizați cu subiectul spun că, în ciuda sumei oferite sensibil mai mică, INCJ este principalul favorit la preluarea Sharp. Și asta datorită tradiționalismului niponilor, foarte reticenți în a înstrăina o companie emblematică pentru industria din Japonia. INCJ, un fond de investiții deșinut de statul nipon, controlează deja Japan Display. În eventualitatea preluări celor de la Sharp, ar instaura un mic monopol pe piața din Japonia.

Continuarea evenimentelor este demnă de urmărit, așa că vom sta atenți la acest subiect. Intenția Foxconn de a dezvolta într-o formă sau alta partea de producție poate însemna un prim pas în direcția diminuării depdendenței de Apple, pe termen lung.

via Bloomberg

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep