HomeFeaturedFocusKaspersky se gandeste cum sa ne protejeze dispozitivele wearable

Kaspersky se gandeste cum sa ne protejeze dispozitivele wearable

anh-nong-hot-girl-Viet-Nam-sony-smartwatch-9-2[1]

Kaspersky Lab a fost mereu o companie care a ”văzut” încotro se duce tehnologia și și-a adaptat produsele conform cerințelor pieței. Și pentru că zona de wearable mă pasionează nu pot să trec cu vedere o informație interesantă pe care am văzut-o de curând: înpreună cu WISeKey, Kaspersky Lab dorește să optimizeze protecția furnizată dispozitivele wearable în contextul utilizării lor pentru plățile contactless.

De ce? Pentru că în următorii cinci ani ceasurile inteligente, brățările de fitness vor primi opțiuni de plată contactless și probabil că vor începe să fie folosite tot mai des. Iar într-o piață estimată la peste 500 de miliarde USD pe an, nevoia de protecție a datelor și a tranzacțiilor este mare. Împreună cu WISeKey, Kaspersky Lab a anunțat că dezvoltă o tehnologie care va integra un proces de autentificare și de criptare de date, pentru a permite conectarea, comunicarea și schimbul de date financiare în siguranță.

Producătorii de ceasuri premium, cum ar fi Bulgari, au integrat deja software-ul de securitate patentat de la WISeKey, WIS.WATCH, în ceasurile inteligente. Astfel, clienții își pot identifica și autentifica dispozitivul în siguranță, îl pot conecta la alte dispozitive, cum ar fi smartphone-ul și pot accesa aplicații, date personale și arhive de stocare în cloud.

În cadrul parteneriatului, kit-ul de software pentru dispozitive mobile de la Kaspersky Lab va fi inclus în această soluție, furnizând o măsură de protecție în plus și optimizând nivelul de securitate al plăților mobile.

“Trăim într-o lume cu adevărat interconectată, dar, pe măsură ce numărul dispozitivelor conectate între ele crește, crește și numărul amenințărilor”, spune Eugene Kaspersky, președinte și CEO la Kaspersky Lab. “Din păcate, astăzi există milioane de dispozitive active care pur și simplu nu au fost concepute pentru a fi sigure, însă securitatea ar trebui să fie un pilon central, încă de la început. Există o nevoie urgentă de a stabili și implementa niveluri mai ridicate de securitate pentru dispozitivele IoT și ne bucurăm să lucrăm cu WISeKey pentru dezvoltarea unei astfel de soluții.”

Soluția rezultată în cadrul parteneriatului va folosi Cryptographic Root of Trust for IoT de la WISEKey și NFCTrusted. Împreună vor asigura autenticitatea, confidențialitatea și integritatea tranzacțiilor online. Ca fapt divers, ‘The Cryptographic Root of Trust’ a fost instalată pe mai mult de 2,6 miliarde de echipamente, browsere, dispozitive mobile, certificate SSL și dispozitive conectate.

“Colaborarea dintre Kaspersky Lab și WISeKey reprezintă o premieră în securitatea cibernetică a IoT. Integrând un mix de încredere și utilitate în dispozitivele wearable, deschidem drumul implementării aceleiași viziuni și în alte sectoare de activitate, pentru multe alte aplicații IoT,” spune Carlos Moreira, CEO la WISeKey.

Interesant.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep