HomeFeaturedFocusQualcomm pune accentul pe wearable

Qualcomm pune accentul pe wearable

Producătorul de chipset-uri pentru dispozitive mobile a prezentat, pe lângă o nouă gamă de astfel de produse dedicate telefoanelor smart și unul special conceput pentru device-uri wearable (ceasuri sau brățări inteligente). Ocazie cu care a inaugurat și o nouă serie, denumită Snapdragon Wear, cu trimitere evidentă spre target-ul acestor chipset-uri și cu bătaie și înspre Android Wear (deși aici s-ar putea ca alăturarea de nume să nu ajute musai).

Chipset-ul care deschide această serie este Snapdragon Wear 2100, care se spune că vine cu dimensiuni mult mai mici (dimensiunile sunt reduse cu 30% conform producătorului), lucru care va permite o serie de ceasuri ceva mai subțiri, dar și cu o eficiență ridicată în ceea ce privește consumul de energie, noile produse putând avea o autonomie cu 25% mai mare. Combinația este una fericită, mai rămâne să vedem Qualcomm Snapdragon Wear 2100. Și se pare că cei de la LG au plecat din pole-position, pentru că deja au anunțat că vor avea dispozitive cu acest nou chipset undeva pe la mijlocul anului.

Din punct de vedere tehnic, Qualcomm Snapdragon Wear 2100 vine cu un procesor quad-core (Cortex-A7) ce poate fi tactat până la 1,2 GHz și cu GPU Adreno 304. Se spune că poate susține ecrane de până la 640 x 480 pixeli și va avea versiuni doar cu Bluetooth și Wi-Fi, sau și cu conectivitate 2G/3G/LTE. Bineînțeles, există NFC, GPS, dar și tehnologia Quick Charge 2.0. Sună interesant!

via Qualcomm

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep