HomeFeaturedFocusFostii angajati Skype dezvolta o platforma de comunciare criptata

Fostii angajati Skype dezvolta o platforma de comunciare criptata

Pe fondul disputei dintre Apple și autoritățile americane, în speță FBI, pe marginea deblocării conținutului unui iPhone (nu mai intru în detaliu, cred că nu e om care are cât de cât habar despre tehnologie care să nu cunoască aceast caz), capătă tot mai multă consistență subiectul securizării informațiilor utilizatorilor de dispozitive mobile și nu numai. Este un moment numai bun de speculat și cred că așa a gândit și unul dintre co-fondatorii Skype (Janus Friis), care a anunțat un start-up care promite o comunicare securizată, chiar și pe conținutul video.

Compania încearcă să se evidențieze în fața competitorilor (Telegram, Threema sau Signal – recunosc că doar de primii am mai auzit) prin folosirea unei criptări de tip end-to-end. Wire, căci acesta este numele acestui start-up, are sediul în Elveția și o echipă de aproximativ 50 de ingineri, cea mai mare parte dintre ei foști angajați Skype. Soluția oferită nu este chiar nouă, ea fiind la a doua versiune. A fost adăugată și criptarea pe conversații video, precum și o mai bună securizare a informațiilor personale ale utilizatorului.

Toate bune și frumoase, însă eu cred că este și marketing mult la mijloc, iar contextul descris mai sus a picat ca o mănușă pe strategia de promovare a companiilor care se laudă cu produse sigure. Până la urmă, chiar și în scandalul dintre Apple și FBI, o parte din încăpățânarea companiei din Cupertino vine din considerente de marketing.

via Reuters

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep