HomeEvenimenteBUILDMicrosoft a prezentat Project Centennial, solutia prin care aplicatiile clasice desktop pot...

Microsoft a prezentat Project Centennial, solutia prin care aplicatiile clasice desktop pot fi aduse pe Windows 10 MODERN UWP

14

Una dintre cele mai interesante informații oferite azi de Microsoft în cadrul BUILD este legată de Projet Centennial, soluția prin care se dorește oferirea unui instrument mai simplu de conversie pentru aplicațiile clasice de Windows (cunoscute și ca Win32) către Universal Windows Platform, modelul MODERN folosit în Windows 10.

Am văzut câteva demo-uri de aplicații care au fost convertite cu Project Centennial (mai jos vedeți Age of Empires 2) ca să poată funcționa ca și aplicație UWP.

16

De ce se face asta?

Pentru că se dorește găsirea unei soluții simple prin care dezvoltatorii de aplicații să poată aduce ușor cele peste 16 milioane de programe ”clasice” de Windows către Windows 10. Pentru ca de acolo să poată fi folosite și pe HoloLens sau Xbox One.

Gândiți-vă numai la impact: aplicațiile de desktop vor putea fi convertite prin Project Centennial ca să poată pune în valoare API-urile Windows 10 UWP, precum Live Tiles, Cortana sau Action Center.

Sună foarte bine. Urmează să vedem și ce iese fain de pe urma lui.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep