HomeEvenimenteBUILDXamarin devine gratuit si open source

Xamarin devine gratuit si open source

3-31-2016-BUILD2016-Xamarin-Xamarin-And-Azure-IoT

Astăzi Microsoft a mai făcut un anunț important, pe care îl așteptam oarecum: instrumentele de dezvoltare Xamarin devin gratuite pentru toate versiunile de Visual Studio (Enterprise, Professional și Community), cu alte cuvinte dezvoltarea cross-platform de aplicații pentru iOS, Android și Windows 10 Mobile a devenit acum gratuită, la îndemâna oricui e interesat.

În plus, Xamarin SDK va deveni open source (în perioada următoare) iar serviciile Xamarin sunt integrate în DevOps.

38

Pe scurt viziunea legată de ”orice dezvoltator, orice aplicație, orice platformă” e conturată mai clar. Cu Xamarin se pot construi aplicații dedicate pentru Android, iOS și Windows folosind Visual Studio – vă amintiți anunțul de ieri de la BUILD 2016 legat de faptul că ”Windows va deveni platforma pe care dezvoltatorii o vor folosi pentru crearea oricăror aplicații?”.

Împreună cu serviciile Azure, dezvoltarea și testarea de aplicații mobile devine mult mai simplă și mai interesantă.

39

Pentru testare, opțiunile enterprise din Xamarin Text Cloud sunt disponibile via serviciile Azure.

Xamarin Studio Community edition for Mac este acum disponibil gratuit, la fel ca soluția Visual Studio Community, iar Xamarin Studio Professional și Enterprise vor fi disponibile în cadrul abonamentelor Visual Studio.

iar ultimul anunț la fel de important este că prin Xamarin și Azure IoT a fost creată aplicația MyDriving pe .NET, Xamarin, UWP și Azure cloud services precum IoT Hub.

Până acum, din toate anunțurile de la BUILD 2016, cel legat de oferirea gratuită a Xamarin și intenția de a-l face Open Source e cea mai importantă și cu cel mai mare impact în comunitate.

Mai multe detalii găsiți pe blog-ul Microsoft.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep