HomeCloud & MobilityMicrosoft anunta Flow si prima versiune public preview pentru PowerApps

Microsoft anunta Flow si prima versiune public preview pentru PowerApps

Microsoft-PowerApps

Microsoft Flow, soluția Microsoft pentru conectarea mai multor servicii în vederea automatizării operațiilor a fost în sfârșit anunțat (după ce informația a scăpat pe net mai de demult) iar odată cu acest anunț s-a lansat și versiunea public preview pentru PowerApps.

Dacă vreți, Microsoft Flow este o soluție SaaS (Software as a service) care va permite organizațiilor să reacționeze mai rapid și personalizat la apariția unor informații semnificative în tot noianul de email-uri și notificări ce ajung zilnic în inbox-urile noastre.

Microsoft Flow va permite automatizarea unor scenarii interesante pentru a reduce timp și costuri acolo unde se poate. Gândiți-vă așa: cineva vă trimite niște fișiere de dimensiuni mari, e bucăți mai mici prin Dropbox sau OneDrive. Ca să le puteți folosi, ele trebuie să fie toate încărcate ca apoi să poată fi combinate.

În mod tradițional trebuie să verificați periodic directorul din cloud până vedeți și că ultimul fișier e acolo. Microsoft zice că folosind Flow poate să fie automatizată o operație de alertate în așa fel încât imediat ce ultimul fișiere este încărcat, utilizatorul să fie atenționat.

Priviți Microsoft Flow ca o soluție smilară IFTT (If Thie Than That) prin care mai multe servicii pot să fie interconectate. Lista cu cele funcționale acum include Office 365, OneDrive, Twitter, Slack, Dropbox , Google Drive etc.

Totodată PowerApps, anunțat deja de ceva vreme, a intrat în Public Preview. Serviciul permite companiilor să creeze aplicații mobile fără să fie nevoie de cunoștințe avansate de programare. Aplicațiile create în PowerApps vor funcționa pe Windows, iOS și Android și pot fi distribuite prin intermediul unui app store. Împreună cu Microsoft Flow, PowerApps au un potențial foarte mare de a oferi companiilor opțiuni avansate de lucru de la distanță, via smartphone și odată cu asta să reducă timpul de reacție vizavi de anumite decizii cruciale. Pentru că PowerApps se pot conecta la serviciile și sursele de date din cloud deja existente, oferind modalități moderne de interconectare pentru aparate, surse de date, servicii cloud.

Văd că pe măsură ce timpul trece apar soluții de business tot mai interesante și atractive. Cum s-ar zice, ”acum e un moment extrem de interesant să fii un developer pentru soluții business”.

via Microsoft

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

  1. Timp pierdut. Apple Watch merge foarte bine asa cum a fost construit, nu vad de ce sa pierd timpul și energia pentru a-l modifica.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep