HomeFeaturedFocusNexDoc, laptopul cu aspect de MacBook Air facut cu Windows 10 si...

NexDoc, laptopul cu aspect de MacBook Air facut cu Windows 10 si Continuum for Phones

NexDoc

Se pare că sunt companii care au văzut deja potențialul funcției Continuum for Phone din Windows 10 Mobile și au venit deja pe piață cu idei care să facă mai simplă transformarea telefonului în PC. Mai exact NexDoc a gândit un laptop cu un aspect similar MacBook Air ce poate să fie conectat la un smartphone Windows 10 Mobile și să activeze de pe acesta funcția Continuum for Phones.

Practic telefonul devine laptop instant, cu tot cu o tastatură, display și touchpad. Uitați:

Procesul de transformare a smartphone-ului în laptop e simplu: ai nevoie de un cablu/adaptor ce permite legarea pe conectorul HDMI out al smartphone-ului, legarea tastaturii și a touchpad-ului făcându-se prin Bluetooth.

NexDoc e în multe privințe o soluție similară ideii de Asus Transformer – adică elemente hardware de tip display/tastatură/baterie care să poată fi atașate ușor unui smartphone, transformându-l în tabletă și/sau laptop cu un display de 14.1 inci și o super baterie de 10000 mAh, capabilă să încarce un Lumia 950 XL de vreo trei ori.

Ideea mi se pare foarte faină în combinație cu un Lumia 950 XL și Continuum for Phones. De altfel la conferința BUILD 2016 Microsoft a și arătat ceva similar,la nivel de prototip.

Specificații tehnice NexDoc

Dimensiuni & greutate:  351 mm x 233 mm x 20 mm, 1490 gr
Display: 14.1 inch 1366*768 TN Screen cu 16:9 display ratio
Keyboard și Touchpad: Bluetooth class 4.0
Baterie: Li-ion battery, 3.8V / 10000mAh
HDMI port: mini HDMI
Connectivitate: 2x USB port, 1 x TF card slot, 1 x 3.5mm headphone port, built-in dual speakers (NexDock works as expansion dock when connected via USB)
Power: DC 3.5mm 5V/2.5 A

NexDoc nu este însă doar o soluție pentru Continuum for Phones. El poate fi conectat și transformat în PC și cu alte aparate, în special cu un Raspberry Pi 2/3 sau chiar și cu un Windows stick.

Via Paul Thurott care a avut ocazia să pună mâna pe un NexDoc, avem și niște poze mai interesante cu NexDoc:

nexdock-hero-1024x576ports-1024x576

Campania NexDoc de pe Indiegogo s-a terminat ieri, cu scopul atins: 30000 USD (mai exact 363063 USD) așa că produsul are mari șanse să ajungă pe piață. Contra unei sume de 119 USD, cei ce au contribuit la campanie vor primi laptop-ul clonă de MacBook Air pe care să îl lege la orice device doresc.

De ce ai face asta când poți să îți iei un laptop în toată regula?

E o întrebare foarte bună. Poate că unora le surâde ideea de a experimenta. Pentru mine aproape 1,5 kg cărate pe lângă smartphone nu prea mă încântă, actualul MacBook Air fiind tot atât de greu, cu mult mai multă performanță dar și de vreo 10 ori mai scump. Dar funcționează perfect cu Windows 10.

Nu zic că nu merită. Mi se pare interesantă ideea și aș testa un astfel de produs doar ca să văd ce știe.

Voi ce părere aveți?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep