HomeStiriWarren Buffett a cumparat actiuni Apple

Warren Buffett a cumparat actiuni Apple

warren buffett carl icahn

Renumitul investitor a cumpărat peste 9 milioane de acțiuni Apple, o tranzacție a cărei valoare a depășit suma de un miliard de dolari. La o primă vedere, decizia poate părea una ciudată, pentru că toată lumea prevestește un declin al companiei din Cupertino, după ce tonul a fost dat  de primele rezultate trimestriale negative pe care Apple le-a înregistrat de foarte multă vreme încoace. E drept, achiziția a fost făcută înainte de publicarea acestor rezultate, acum doar a fost dată publicității. Însă mă îndoiesc profund că Warren Buffett este genul de investitor care face astfel de mișcări în pripă și care ar putea greși chiar atât de flagrant. Chiar dacă în primă fază prețul acțiunii a mai scăzut după achiziția făcută de el, vestea că marele Buffett a cumpărat acțiuni la Apple a funcționat ca o reclamă pozitivă, ca un garant al încrederii în compania din Cupertino, motiv pentru care tranzacțiile s-au mișcat fericit și prețul acțiunii a crescut. În prezent este peste 93 dolari.

Dată fiind filosofia acestui investitor versat, care cumpără acțiuni atunci când valoarea lor de tranzacționare este sub cea reală, a companiei, am putea crede că el vede roz în viitorul Apple. Pentru fanii acestei companii, este un semn bun. Din punctul meu de vedere, un astfel de gest face cât zece teorii elaborate de prețioșii analiști.

E drept, un alt investitor renumit la nive global, Carl Icahn, și-a vândut toată participația în Apple, una mult mai mare. Profitul scos de Icahn la sfârșitul lunii trecute, din această vânzare, a fost de aproximativ 2 miliarde de dolari. Sunt foarte curios să văd care dintre cei doi investitori a avut un feeling mai aproape de realitate.

via CNBC

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep