HomeOpiniiActionarii Apple sar la gatul lui Tim Cook

Actionarii Apple sar la gatul lui Tim Cook

tim cook

Când am citit materialul celor de la BGR m-am gândit prima oară la Liga 1 de la noi. În fotbalul autohton, de îndată ce un antrenor nu mai are rezultate, este găsit vinovat și dat jos de la echipă. Mi-a venit chiar și un titlu în care să spun că Becali este acționar la Apple, dar nu ar fi fost fair pentru că, odată, nu este singurul finanțator care se bagă la echipă și apoi, sunt convins că în ciuda pretențiilor, sunt destui investitori prin Statele Unite care se cred centrul universului mult mai abitir decât finanțatorul Stelei. Hai serios, uitați-vă doar la Donald Trump!

Partea mai nasoală este că în cazul Apple au ieșit la rampă nu doar acționarii, care parcă au totuși o scuză, dar și anumiți analiști plini de teorii (ăștia sunt mult mai răi și mai agresivi, pentru că sunt dornici de publicitate), toți părând a fi pândit momentul în care cifrele Apple au înregistrat prima scădere după foarte multă vreme, pentru a sări la gâtul lui Tim Cook. Lumea uită rapid că Apple a crescut și sub mandatul lui Cook, că Apple Watch s-a vândut mai bine ca iPhone-ul în primul an de viață sau că, așa scăzut cum este, profitul Apple de pe ultimul trimestru este cam cât cel al Google, Microsoft și Facebook la un loc. Ăstea sunt date uitării rapid, e miros de sânge în aer, așa că se scot cuțitele.

Tim Cook needs to be replaced. Apple doesn’t need a traffic cop, it needs a visionary. Execution is important, but it’s secondary to inspiration. The idea is king, never forget it.

Fraza îi aparține unui anume Bob Lefsetz, care și-a făcut reclamă într-o zi cât pentru o viață.

hyenapack

O altă voce stridentă care cere capul lui Tim Cook este cea a lui Doug Kass, un alt analist (un termen care s-a diluat odată cu toți papagalii care se perindă pe la televiziunile de știri folosind această titulatură, dar care cred eu că se aplică și celor enumerați mai sus) specializat pe investiții.

We all remember Jobs, and one of last night’s messages to me was that Cook is no Jobs.

Da, știu, am spus că acționarii sar la gâtul lui Tim Cook, dar am văzut de fapt niște reacții acide ale unor așa numiți analiști, niște vorbitori pentru alții. Aici este de fapt partea cea mai nasoală, că cei care se află în spatele acestor vorbitori, care cu siguranță nu s-au apucat de capul lor să emane public teorii și verdicte și care probabil că sunt acționarii Apple, nu au curaj să o facă direct. Lupta este mai grea atunci când se duce cu mijloace perfide și cred că în cazul companiei din Cupertino, circul este abia la început. Ar fi bine să se găsească un echilibru rapid, pentru că Apple este departe de a fi o companie cu probleme. Iar dacă se strică ceva, nu din vina lui Cook se va strica, ci din cauza acestor atacuri murdare, duse prin mijloace care amintesc de campaniile electorale de pe la noi. Și de pe la ei!

via BGR

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep