HomeCloud & MobilityMicrosoft se extinde in zona IoT: cumpara Solair pentru a integra tehnologia...

Microsoft se extinde in zona IoT: cumpara Solair pentru a integra tehnologia in Microsoft Azure IoT Suite

solair

Microsoft a anunțat astăzi că a cumpărat Solair, o companie italiană specializată în software pentru Internet of Things (IoT) care oferă soluții pentru industriile de retail, food & beverage, transport și retail. Suma plătită pentru Solair nu este făcută publică, însă intențiile Microsoft vizavi de noua achiziție sunt clare: tehnologia Solair va fi integrată în Microsoft Azure IoT Suite. Acest serviciu permite utilizatorilor să conecteze și să monitorizeze dispozitivele IoT pe care le au în administrare și în același timp să preia date relevante de la acestea în vederea analizei.

Pe lângă instrumentele software de analiză a datelor preluate de la IoT, Solair mai are în portofoliu și un dispozitiv hardware pe post de IoT gateway, conceput pentru a facilita colectarea și transmiterea datelor către cloud.

Cel mai recent studiu de caz al Solair evidențiază modul în care integrarea serviciilor IoT pot ajuta producătorii și distribuitorii de aparate de cafea să aibă o imagine clară a procesului de folosire și mentenanță: când trebuie reîncărcate, curățate, reparate aparatele de cafea din baruri, restaurante etc. Cu datele preluate prin IoT, Rancilio Group a putut să optimizeze procesul de mentenanță. Vă invit să citiți studiul de caz de aici pentru că e foarte interesant viavi de oportunitățile ce există în acest domeniu.

Cu achiziția Solair, Microsoft mai face un pas către oferirea unei soluții complete pentru zona IoT: reamintesc că Windows 10 for IoT poate fi instalat deja pe dispozitivele IoT și e gratuit pentru folosirea în această zonă (detalii aici), iar platforma de servicii cloud Azure for IoT este în continuă expansiune. Lângă ele există deja capabilitățile Power BI de agregare și analiză a datelor, care la rândul lor se află în continuă dezvoltare.

Strategia Microsoft pe această zonă e clară: ”dispozitivele vin și pleacă, ceea ce rămâne și e important, sunt datele pe care le putem colecta și folosi de la ele”.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep