HomeFeaturedFocusO parere despre router-ul Synology RT1900ac

O parere despre router-ul Synology RT1900ac

Synology-RT1900ac-Photo-side-two

Printre multele produse care își așteaptă rândul pentru un review mai detaliat se află și router-ul Synology RT1900ac. Este un router wireless, high-speed construit pentru folosirea pentru acasă sau la birou. Numele de Synology este sinonim cu stocarea și mulți dintre cei ce sunt familiarizați cu domeniul știu de soluțiile NAS dezvoltate de această companie.

Lansat la final de 2015, modelul RT1900ac a ajuns și în România, oferind o soluție eficientă pentru conectivitate wireless atât pentru zona de office cât și pentru cea de acasă. Combinația de hardware și software de pe Synology RT1900ac permite un grad ridicat de stabilitate pentru conexiunile wireless, perfect pentru jocuri fără lag, video streaming în timp real și transfer rapid de fișiere.

Construit în jurul unei platforme Broadcom, cu CPU dual-core ARM Cortex A9 la 1 GHz și 256 MB RAM, RT1900ac beneficiază și de o interfață de administrare curată, centrată pe funcționalitate și performanță, accesibilă atât începătorilor cât și celor cu pretenții în domeniu. Cei din urmă pot optimiza după dorință setările router-ului în așa fel încât să beneficieze de performanța optimă pe fir sau wireless.

Că veni vorba, RT1900ac oferă conectivitatea WiFi IEEE 802.11a/b/g/n/ac dual-band, are și patru porturi ethernet plus opțiuni de autentificare WPS, suport pentru PPoE, DHCP IPv6, VPN și securitate dată de opțiunile de criptare WEP, WPA/WPA2-Personal, WPA/WPA2-Enterprise.

Fiind vorba despre un router Synology probabil că vă așteptați la un suport foarte bun pentru accesarea informațiilor de pe mediile de stocare.

synology-rt1900ac-4

Pe router este prezent un cititor de carduri SD plus un slot USB pe care se pot conecta medii externe de stocare, ce pot fi folosite cu sisteme de fișiere EXT4, FAT, NTFS, HFS+. Router-ul oferă implicit suport pentru accesarea fișierelor de pe aceste medii via File Explorer (doar pe LAN) sau direct din browser-e sau dispozitivele mobile prin Windows file service (CIFS), Mac file service (AFP), FTP/FTPS, WebDAV, Apple Time Machine.

Opțiunile de partajare multimedia via DLNA/UPnP sunt prezente, router-ul fiind certificat DLNA – cu alte cuvinte puteți accesa fără probleme din rețea fișierele multimedia. Cine vrea poate să transforme aparatul în client BT/HTTP/FTP/NZB/eMule.

Pentru zona de utilizare în mediile office, RT1900ac beneficiază de un RADIUS Server pentru autentificare centralizată, opțiune DNS Sever.

Și ca să nu uit, utilizatorii pot să accese și să administreze de la distanță acest router folosind aplicația dedicată de Android/iOS. Le oferă opțiunile de vizualizare a traficului din rețea, managementul WiFi, Control Parental plus modificarea unor setări din firewall.

Prețul la care se găsește Synology RT1900ac este undeva la 800 de lei. Pe măsură ce mă mai joc cu el o să revin cu mai multe detalii.

Informații suplimentare găsiți aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep