HomeStiriGoogle va vinde Boston Dynamics catre Toyota

Google va vinde Boston Dynamics catre Toyota

boston dynamics robots

Este o știre pe care în primă fază nu prea mi-a venit să o cred. Nu atât că încă nu are o confirmare oficială, pentru că, dacă luăm în considerare plecarea lui James Kuffner, șeful diviziei de robotică a Google la Toyota, de la începutul acestui an, probabil că lucrurile sunt destul de avansate deja și că va veni cât de curând și anunțul oficial. Însă mi-a venit destul de greu de crezut că Google, care pare a fi o companie destul de orientată înspre domenii de viitor, abandonează tocmai Boston Dynamics, una dintre cele mai revoluționare și mai avansate companii din industria robotică, cu niște proiecte extrem de spectaculoase. Vorba unui cititor, probabil că le-a lipsit celor de la Google o viziune clară de viitor pentru această companie și faptul că nu puteau să pună reclame în produsele ei și nici să colecteze datele utilizatorilor, i-a pus în dificultate. Ce a putut să îi împingă pe cei de la Google să ia în calcul vânzarea, la nici trei ani de când au achiziționat Boston Dynamics?

S-ar putea totuși ca viitorul Boston Dynamics să fie unul mai bun sub tutela Toyota. Compania va deveni parte din Toyota Research Institute (TRI), o divizie pe care compania cu renume câștigat în industria auto a dezvoltat-o în Silicon Valley.

S-a zvonit că și Amazon ar fi interesată de preluarea Boston Dynamics (are o logică, în perspectiva noilor ambiții ale lui Jeff Bezos), însă Toyota este în discuții mult mai avansate cu Google. Sunt destul de curios care va fi soarta acestei companii pe care chiar am apreciat-o de multe ori pe zona de roboți și sper ca indiferent cine-i va prelua frâiele, să fie capabil să găsească o utilitate pe măsură proiectelor pe care Boston Dynamics le are în dezvoltare.

via TechInsider

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep