HomeCloud & Mobility1.1 milioane de tablete Surface vandute in Q1 2016, vanzari de aproape...

1.1 milioane de tablete Surface vandute in Q1 2016, vanzari de aproape 1 miliard USD!

lifestyle_girl_tabletx_en-US

Până de curând Microsoft nu a oferit detalii clare despre numărul de tablete Surface pe care le-a vândut, explicația evidentă fiind că nu erau suficient de bune pentru a fi date public. Pe măsură ce timpul trece lucrurile devin interesante pentru Microsoft și în zona de tablete hibrid, unde Surface Pro e în continuare produsul reprezentativ din punct de vedere al utilității și funcționalității.

Strategy Analytics spune că într-o piață în scădere cu 10% față de Q1 2015, unde s-au vândut 46,7 milioane de unități și în scădere cu 33% față de Q4 2015 (69,6 milioane unități), Apple a luat 22%, iar Samsung și Microsoft sunt liderii pe zona Android și Windows.

Interesant este că atât Apple cât și Microsoft au vândut peste 1 milion de tablete PRO 2 in 1 (Surface și iPad), Microsoft reușind însă încasări excelente de 950 milioane USD, față de cele 750 milioane USD ale Apple, datorită unui preț mai mare de vânzare pentru gama Surface Pro și a faptului că are o tastatură opțională, care la rândul ei aduce un profit bun.

”Microsoft are meritul de fi popularizat categoria de tablete PRO, recunoscute ca tablete premium cu putere de procesare similară PC-ului și tastatură opțională. Combinat cu succesul avut de lansarea Windows 10, mulți parteneri au pornit să aducă pe piață clone de Surface la prețuri mult mai mici, crescând această piață” spune Peter King, service director, Tablet & Touchscreen Strategies.

Sunt foarte curios cum o să evolueze piața în continuare și dacă Surface Book va începe să crească pe zona premium de tablete PRO, lucru ce ar trebui să aducă și mai mult profit pentru Microsoft.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep