HomeFeaturedFocusIdee IoT: cum iti faci o rama foto profesionala cu un Raspberry...

Idee IoT: cum iti faci o rama foto profesionala cu un Raspberry Pi

Raspberry Pi

Acum aproape o lună am decis că e momentul să explorez mai mult lumea IoT și am intrat în posesia unui Raspberry Pi 3 și a câtorva senzori. Plin de zel am pus fără niciun fel de probleme Windows 10 for IoT pe el, am făcut o primă aplicație de redat un stream audio de pe internet și din lipsă de timp (poate și de suficient interes) am cam abandonat proiectul, cu promisiunea zilnică că la următorul weekend voi porni să explorez alte chestii și mai faine.

Asta nu înseamnă că nu am mai citit pe internet chestii despre IoT și Raspberry Pi. Așa am ajuns să văd un articol extrem de lung și foarte fain, în care Paul Stamatiou prezintă o grămadă de proiecte posibile datorită unei plăci Raspberry Pi. Mi-a plăcut enorm cel mai recent proiect al său: crearea unei rame foto digitale folosind un Raspberry Pi.

Practic, în loc să dai banii pe o ramă foto specială, investești vreo 35 USD într-o placă Raspberry Pi, 140 USD pe un display de 10 inci de la Chalk Elec, te înarmezi cu multă răbdare și imaginație și la final poți să îți faci o ramă foto digitală personalizată.

pstam-rpi-photo-frame-DSC00194-1500

Ideea lui Stammy e foarte faină, la fel și punerea ei în practică: o ramă foto digitală, făcută pe un display de 1900 x 1200 pixeli și frumos încadrată într-o bibliotecă.

V-am făcut curioși? Vă invit să parcurgeți materialul pe site-ului lui Paul Stamatiou.

Ce ziceți?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep