HomeChestii VerziUn manager de la Google investeste in motorizarile electrice

Un manager de la Google investeste in motorizarile electrice

Arrow-Smart-Kart-e1455735080478

Sigur vă mai amintiți de Nest Labs, compania care produce senzori inteligenți pentru uzul casnic, măcar prin prisma achiziției sale de către Google. Unul dintre fondatorii Nest Labs, Tony Fadell, un fost inginer Apple, la fel ca și asociatul său, a rămas în poziția de CEO și după achiziția Nest de către Google contra a 3,2 miliarde dolari și integrarea companiei în Alphabet, noua umbrelă a Google. Și, din această postură de director în Google, investește serios în zona vehiculelor electrice. Până la urmă, sigur are de unde să investească, iar industria motorizărilor electrice este una de viitor, indiferent de ceea ce ar spune cârcotașii.

Compania finanțată de Tony Fadell poartă numele de Actev Motors. Primul său produs a fost prezentat la un târg de jucării, deși acest lucru ar putea părea puțin ciudat. Până la urmă, Arrow Smart-Kart, acesta este numele micuțului vehicul electric, este destinat copiilor (mai mici sau mai mari). Este vorba despre un kart electric ce poate comunica via Wi-Fi cu o aplicație dedicată de smartphone. Scopul primar este acela de a asigura un control al părinților asupra micilor piloți. Iar prețul de 599 dolari pentru un astfel de vehicul nu este unul exagerat.

Însă ceea ce m-a atras la acest proiect a fost viziunea celor doi finanțatori ai Actev Motors și mai ales perspectiva din care Tony Fadell a privit acest prim proiect al companiei:

“We want to teach the next generation about electric vehicles.”

Citiți continuarea pe EVmagazine.ro.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep