HomeEvenimenteENTy castiga finala mondiala a competitiei Imagine Cup cu un proiect ce...

ENTy castiga finala mondiala a competitiei Imagine Cup cu un proiect ce imbina tehnologia wearable cu medicina!

imaginecup_winners_enty

După ce ieri seară vă spuneam că echipa ENTy ce reprezintă România la finala mondială a competiției Imagine Cup a reușit să ia primul loc în secțiunea Innovation, astă seară avem plăcerea să anunțăm că au devenit campionii mondiali din 2016 ai competiției studențești Imagine Cup.

Într-un eveniment transmis live de către Microsoft, echipa ENTy și-a susținut din nou proiectul în fața juriului și a unei săli pline cu toate echipele participante la finala mondială (din Seattle) a Imagine Cup și a reușit să câștige primul loc pe toată competiția.

ENTy (un acronim pentru – Ear, Nose, Throat) este un dispozitiv wearable care poate monitoriza și detecta în timp real problemele de echilibru prin analiza balansului și a posturii corpului. Datorită unui algoritm propriu care folosește datele preluate de la senzorii din dispozitivul wearable (accelerometer, magnetometer și gyroscope), se pot detecta rapid problemele de echilibru, proces ce altfel ar fi necesitat o analiză mai amănunțită.

Mai jos îi puteți vedea vorbind despre Imagine Cup și proiectul lor, imediat după ceremonia de premiere.

Felicitari incă o dată echipei ENTy formată din Iulian Matesica (hardware engineer architect), Cristian Alexandrescu (UX Designer) și Flavia Oprea (product developer). Puteți să îi felicitați și voi pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/ENTymed/

Sper ca proiectul lor să continue și să vedem încă un startup românesc care vine să schime lumea medicală.

Puteți să le vedeți prezentarea făcută proiectului ENTy în finala mondială a Imagine Cup 2016 – derulați la minutul 19:35:


Câștigarea concursului nu aduce doar premii în bani (50000 USD) ci și posibilitatea de a intra într-un program de mentorat, unde vor putea să primească sfaturi de la antreprenori, să primească finanțare pentru a duce mai departe ideea și de a forma un startup de succes.

Este a doua oară când România reușește să câștige marea finală a competiției Imagine Cup, după performanța echipei Sytech din 2009 – Campioana Mondiala la secțiunea Software Design, la vremea respectivă cea mai importantă secțiune din competiție.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

  1. @Atentie
    As putea face si asta … stai, chiar scriem si de alte competitii, dar tu esti prea ocupat sa vorbesti aiurea. Probabil ca daca ai fi venit mai des pe aici, ai fi observat.
    Te mai asteptam!

  2. Mare fas! Cum e ceva legat de microsux, imediat sariti cu laudele! De ce nu vad articole si despre concursurile Intel? Sau cele open source?

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep