HomeFeaturedFocusFaimosul smartphone impenetrabil, Turing Phone, incepe sa fie livrat primilor cumparatori

Faimosul smartphone impenetrabil, Turing Phone, incepe sa fie livrat primilor cumparatori

hedr

Doar că nu este varianta finală a lui Turing (smartphone-ul făcut din aliaj de aluminiu și cu sistem de operare criptat), lipsindu-i deocamdată conectivitatea Bluetooth și impermeabilitatea. După mai multe amânări consecutive, primul lot Evaluation pentru smartphone-ul Turing a plecat spre utilizatori pe 12 iulie, urmând ca pe 22 și 29 să plece valul doi și trei.

Aceste aparate funcționează cu o versiune alpha a sistemului de operare Sailfish 2.0 pentru care e stabilit un update pe 2 august, moment în care toate funcțiile ”speciale” din Turing phone vor fi activate.  Chiar și așa, tot rămâne un element lipsă din cele anunțate inițial: aceste modele nu sunt rezistente la apă, pentru că s-a renunțat la această facilitate, procesul de a le face impermeabil fiind de lungă durată, ceea ce ar fi însemnat încă o întârziere.

Așa că abia la următoarea versiune Turing phone va fi și impermeabil – într-un fel fiind o carcateristică specială pentru varianta mai puternică a Turing phone, făcută în jurul unui cipset Snapdragon 820.

Căștile Bluetooth lipsesc și ele, design-ul și nivelul de calitate nefiind încă atinse – tot undeva în august este stabilită și livrarea acestora.

Cu alte cuvinte primii posesori de smartphone-uri Turing vor fi și primii cobai, care testează pe banii lor un produs aflat în dezvoltare. Vi se pare cunoscut scenariul?

Normal. Și Apple și Microsoft fac asta de ceva vreme cu smartphone-urile proprii, iar dacă lor le merge (bine, în mod special lui Apple îi merge) de ce s nu încerce și alții? Ei bine, iată că încearcă.

Doar că la Smartphone-ul Turing există o chestie foarte mișto: cei ce au primit primul lot și au acceptat să îl primească incomplet și să îl mai și testeze, vor primi automat, gratuit, versiunea high-end, teoretic mai bună, mai stabilă și fără bug-uri.

Va fi interesant? Nu știu, dar aș fi curios să pun mână pe un astfel de smartphone și să mă joc cu el.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep