HomeFeaturedFocusSchimbari in tarifele de date in roaming la Orange

Schimbari in tarifele de date in roaming la Orange

woman-phone-call-talking

Pentru că suntem în mijlocul verii și mulți se pregătesc să plece în concedii (dacă nu au făcut deja asta), poate prin străinătate, la fel ca mine, e momentul să vă spun că operatorii de telefonie au redus aproape la jumătate tarifele pentru traficul de date în roaming.

Dacă la începutul anului la Orange se plăteau 20 EUR pentru 500 MB de trafic de date, pe o perioadă de 7 zile în UE, acum același serviciu Travel Data 500 costă doar 10 EUR cu TVA inclus.

Similar, serviciul Travel Data 100, ce oferea zilnic 100 MB de trafic are și el un preț mai mic, costând acum doar 2 EUR cu TVA inclus.

 

image

În atari condiții devine deja extrem de interesant să te folosești în concediu de traficul de date în roaming prin UE. Că plătești traficul pe zi sau cel săptămânal, la final e cam același lucru: pe măsură ce consumi un calup de date (100 sau 500 MB) se activează automat un al doilea calup.

Încă nu e ieftin, dar e mult mai bine ca acum șase luni. Se vede treaba că iminenta eliminare a costurilor de roaming (iunie 2017) începe să aibă un efect pozitiv pentru buzunarele noastre.

Depinde acum cât de mult trafic aveți nevoie în vacanță: dacă sunteți activi pe Facebook probabil că 500 MB nu o să vă ajungă pentru 7 zile, însă vreo 2-3 GB, adică echivalentul a 50 EUR mă gândesc că ar trebui să fie suficient, mai ales că prin unele țări viteza de acces este extrem de problematică (Italia de exemplu). Deja costurile sunt similare cu varianta în care ai apela la o cartelă din țara din UE pe care o vizitezi.

E loc de mai bine, îmi e clar. Și la fel de clar îmi este că operatorii de telefonie mobilă vor încerca să ne taxeze cât de pot de mult pentru convorbirile și traficul de date în roaming, sigur privind cu nostalgie la vremurile în care ne taxau 50 EUR pentru 10-15 minute de convorbire …

Oricum, e bine să știți de schimbarea de costuri pentru accesul la date în roaming. Serviciile Orange Travel Data 100 și Travel Data 500 se pot activa înainte de ieșirea din țară și devin active în clipa în care se consumă prima unitate în roaming. Și vor fi activate automat de fiecare dată când se termină pachetul de date alocat, până la revenirea în țară.

ATENȚIE: această ofertă este valabilă doar dacă este activată până la data de 20 iulie 2016, așa că dacă o vreți, grăbiți-vă să o activați!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep