HomeFeaturedFocusXiaomi pare destul de aproape de buza prapastiei

Xiaomi pare destul de aproape de buza prapastiei

grafic vanzari smartphone china

Poate că sună cam alarmist, însă este o concluzie la care au ajuns chiar și analiștii CounterPoint, una pe care o tot trâmbițez de ceva vreme, enervat de încăpățânarea producătorului chinez de a nu ieși în afara Asiei și ofticat peste măsură că terminalele Xiaomi nu ajung la modul oficial și în Europa. Iată că nici prezența pe piața din China (e drept, cea mai mare și cu un potențial imens în continuare) nu mai este chiar o certitudine, din moment ce cota de piață a Xiaomi chiar în țara natală, se duce în cap.

Asta mi-a atras mie atenția în studiul celor de la CounterPoint, chiar dacă acesta releva faptul că Oppo a devenit producătorul numărul 1 în China în luna iunie a acestui an, printr-o creștere fulminantă. Alte date interesante evidențiate de compania de cercetare găsiți în link-ul sursă.

Față de mijlocul anului trecut, când avea o cotă de piață în China de peste 15 procente, fiind pe locul al doilea al clasamentului, în luna iunie a acestui an cota de piață a alunecat la 6,8 procente, pe locul al șaselea al topului.

The real work is cut out here for Xiaomi to not fall off the cliff considering its over-dependence on China market.

Mi-ar părea rău de tot, Xiaomi este compania cu cele mai mari merite în împingerea raportului preț/specificații cât mai aproape de buzunarul consumatorului. Sper să fie doar o sperietură pentru ei, una suficient de mare încât să îi împingă să se uite înspre Occident. Direct, nu prin interpuși.

via CounterPoint

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep