HomeFeaturedFocusApple investeste in zona de inteligenta artificiala

Apple investeste in zona de inteligenta artificiala

apple siri

Mai exact, compania din Cupertino a a achiziționat un start-up cu activități exclusive în cercetarea și dezvoltarea de AI. Turi Inc, pentru care se spune că Apple tocmai a cheltuit 200 de milioane de dolari, este o companie specializată în soluții de machine learning, acel tip de software care învață din comportamentul unui utilizator și încearcă să îi ofere acestuia în avans soluții la căutările sale. Este un teren pe care se luptă marii ginganți ai industriei de IT, Apple având de împărțit scena cu Google, Facebook sau Amazon. Așa că nu ar fi exclus ca tehnologiile dezvoltate de Turi să fie integrate în Siri.

Tranzacția nu a fost confirmată oficial, ci doar acceptată cu jumătate de gură de către un oficial Apple, iar valoarea ei nu a fost comunicată:

“Apple buys smaller technology companies from time to time, and we generally do not discuss our purpose or plans.”

Nu este prima achiziție de acest fel realizată de către Apple, semn că le place acest gen de dezvoltare a zonei de AI, prin absorbția de mici companii. Nu pare să fie o alegere greșită, mulți dintre utilizatorii Siri fiind încântați de eficiența acestei funcționalități.

via Bloomberg

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep