HomeFeaturedFocusDidi Chuxing cumpara Uber China

Didi Chuxing cumpara Uber China

uber china

V-am povestit deja despre Didi Chuxing, una dintre cele mai mari companii de ride sharing din China (dar nu cea mai mare) și despre puterea financiară a acestei companii care avea în spate giganți precum Alibaba și Tencent. I-am pomenit atunci când vă povesteam că Apple a investit un miliard de dolari în Didi Chuxing și, în ciuda sumei destul de mari, nu controlează deloc compania evaluată la aproximativ 26 de miliarde de dolari.

Ei bine, astăzi avem o nouă dovadă a mărimii acestei companii. Didi Chuxing tocmai a anunțat că achiziționează Uber China, în încercarea de a-și mări cota de piață. Chiar dacă nu s-a stipulat o valoare a acestei tranzacții, analiștii estimează valoarea de piață a Uber China la aproximativ 7 miliarde de dolari.

Lucrurile ar putea merge și mai departe, speculează unii, pentru că Didi Chuxing se află în spatele unor companii cu același obiect de activitate din Statele Unite (Lyft), Africa de Sud sau India. S-ar putea ca aceste companii să fie absorbite cu timpul în ceea ce vrea să fie un gigant al acestui tip de servicii de transport.

În mod ciudat, cei doi CEO ai companiilor implicate vor face un schimb de job-uri, cel puțin pentru o perioadă de timp. Este cu atât mai ciudat cu cât, așa cum spuneam mai sus, Didi Chuxing se află în spatele unor competitori de-ai Uber.

Alte detalii ale tranzacției, inclusiv valorile pachetelor de acțiuni care se vor schimba, vor ajunge în atenția opiniei publice în momentul în care tranzacția va fi aprobată de către instituțiile abilitate să facă acest lucru.

via TechCrunch

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep