HomeMobileAndroidHack: cum aduci la setarile implicite orice Android Samsung fara sa ai...

Hack: cum aduci la setarile implicite orice Android Samsung fara sa ai parola

s7 root

Android-ul oferă implicit posibilitatea de a proteja smartphone-ul în așa fel încât acesta să nu poată fi accesat fără parola corespunzătoare – ideea este să îl protejeze de accesul neautorizat în cazul furtului sau pierderii. Doar că treaba asta e relativă, până acum doar protecția oferită de Apple fiind capabilă să aducă rezultatele scontate.

Datoriă unui nou hack, utilizatorii de aparate Samsung nu mai sunt chiar în siguranță: e posibil ca aparatul să fie resetat și în acest fel să poată fi refolosit, fără a se cunoaște parola de deblocare. Mai jos vedeți cum se poate realiza acest lucru:

Toate aparatele Android Samsung sunt vulnerabile, inclusiv noile Galaxy S7 sau Galaxy Note 7. În materialul video postat pe canalul RootJunky vedem cum se poate debloca smartphone-ul, operație ce nu e chiar trivială – asta în ideea că vreun posesor de Samsung se va simți mai în siguranță.

Pe scurt, un aparat ce are activă protecția de reset (Factory Reset Protection), este conectat la WiFi, apoi la PC, se descarcă o aplicație care permite realizarea unui apel fals, ceea ce permite crearea unui contact nou căruia i se pot asocia datele scanate de pe o carte de vizită. Când interfața smartphone-ului oferă posibilitatea de a descărca din Samsung Store o aplicație de scanare a cărților de vizită, se poate descărca în schimb un File Manager (asta după ce s-a conectat cu un cont la serviciul Samsung) sau oricare altă aplicație – în speță una creată special pentru a porni un proces de autentificare Google. Odată ce se poate face autentificarea pe un cont Google lucrurile sunt clare: aparatul devine unul legitim, care poate fi resetat fără probleme.

Nu e simplu, dar se poate. Și dată fiind valoarea unor aparate precum S7 Edge sau Note 7, faptul că există posibilitatea de a le debloca fără parolă, le va face foarte atractive pentru ticăloși.

via AP

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep