HomeFeaturedFocusSamsung domina autoritar piata din India

Samsung domina autoritar piata din India

india smartphone

Este vorba de una dintre cele mai mari piețe din industria de smartphone, una cu un potențial enorm, în creștere, pe care mulți analiști o văd ca fiind ținta viitoare a producătorilor mari, în perspectiva în care piața din China, cea mai mare de pe această zonă a telefoanelor inteligente, pare să se apropie de saturație. E drept, este anunțată această plafonare de vreo doi ani și pare să nu mai vină, însă asta nu știrbește deloc potențialul uriaș al Indiei. De altfel, studiul celor de la IDC care face obiectul discuției noastre arată că piața din India a crescut cu 17% în al doilea trimestru al anului față de trimestrul precedent. Creștere care a cam anulat scurta perioadă de declin.

grafic india smartphone

Revenind la discuția noastră, interesant mi se pare că dominarea Samsung, care are o cotă de piață de 25,1 procente, se datorează volumelor mari realizate de terminale precum Galaxy J2, J5 sau J7. De altfel cam toți jucătorii din top 5 s-au impus cu terminale sub 150 dolari și, mai mult, Reliance Jio, un jucător local care a prins locul al cincelea, a vândut un volum foarte mare de terminale cu preț sub 50 de dolari. Cam asta este particularitatea pieței indiene, aici este și explicația faptului că Apple încă nu reușește să conteze în India (și vinde cel mai bine modelul iPhone 5s) și tot aici vedem și o componentă destul de importantă a forței globale a Samsung-ului. Nu doar flagship-urile au contribuit la succesul și supremația coreenilor, ci și terminalele entry-level.

Și dacă tot am vorbit de Reliance Jio și al lor telefon de 50 de dolari, mă tot întreb unde este acel brand autohton de pe piața de la noi, care să își propună să facă volume, evident cu un adaos mic, decât să ciupească mai mult la fiecare unitate vândută? Cred că ar avea ceva succes, chiar dacă Europa nu este India și taxele sunt puțin mai mari.

via IDC

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep