HomeCloud & MobilityPeste 400 de milioane de sisteme au Windows 10!

Peste 400 de milioane de sisteme au Windows 10!

win10

Cu trei luni în urmă, Microsoft anunța că Windows 10 a ajuns să fie instalat și folosit pe 350 de milioane de sisteme. Acum, la conferința Microsoft Ignite din Atlanta, aflăm că Windows 10 funcționează acum pe 400 de milioane de sisteme, un salt important de peste 50 de milioane de noi instalări. Poate că nu este saltul și rata de preluare pe care Microsoft o aștepta, dar dacă ne gândim că din iulie încoace upgrade-ul nu mai este gratuit, 50 de milioane de noi instalări este mult.

Asta face ca Microsoft să se găsească tot mai departe de țelul de 1 miliard de sisteme cu Windows 10, până în 2018. Partea bună este că între timp și cei din conducerea Microsoft au înțeles că țelul de 1 miliard s-ar putea să fie mult prea optimist și încep să ajusteze (în jos) previziunile și să încerce să stimuleze în alt fel rata de instalare.

Pe de altă parte, știu că sunt încă mulți utilizatori care au cerut upgrade-ul gratuit și nici până acum nu au primit pachetele de upgrade, chestie care încetinește la rândul ei migrarea către Windows 10.

Interesant este și faptul că pentru multe companii abia de acum s-ar putea să înceapă migrarea, la câteva luni bune de la lansarea Anniversary Update. Pentru multe companii migrarea a fost așa – Windows XP, Windows 7, Windows 8.1 și abia acum iau în considerare Windows 10 Anniversary Update. Deci perspective bune ar mai fi.

Voi ați făcut upgrade-ul, acasă și la birou? Ce părere aveți de Windows 10 Anniversary Update? Se mișcă mai bine decât versiunea precedentă?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep