HomeChestii VerziA repornit Programul Casa Verde. Ce trebuie sa stii

A repornit Programul Casa Verde. Ce trebuie sa stii

florida-solar-home

După o pauză de câțiva ani, Ministerul Mediului a decis să repornească Programul Casa Verde Clasic, destinat atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice. Prin intermediul acestui program se pot obține finanțări nerambursabile pentru achiziționearea, înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabilă.

Bugetul total alocat pentru Programul Casa Verde Clasic este de 94 de milioane de lei. 60 de milioane sunt destinate populaţiei şi 34 de milioane persoanelor juridice. Toți acești bani vor ajunge la beneficiarii finali prin intermediul Administraţiei Fondului pentru Mediu, instituția care coordonează acest proiect și care va prelua dosarele de finanțare prin intermediul agențiilor pentru protecția mediului din fiecare județ. Perioada de depunere a dosarelor de finanțare este 10-24 octombrie 2016. Cam scurt, puteau să lase oamenii să se informeze, să facă mai multă promovare acestui program destul de interesant și să ofere mai mult timp la dispoziția doritorilor. Așa, fiind destul de scurt acest interval pentru depunerea cererilor și destul de apropiat de momentul în care Ministerul Mediului a comunicat reluarea programului, cu siguranță vor plana suspiciuni asupra intențiilor autorităților.

Instalațiile a căror achiziție poate fi finanţată prin Programul Casa Verde Clasic sunt, în cazul persoanelor fizice, panourile solare şi pompele de căldură, cuantumul finanţării nerambursabile prin Administrația Fondului de Mediu fiind de până la 3.000 de lei pentru instalarea panourilor solare nepresurizate, până la 6.000 de lei pentru instalarea panourilor solare presurizate și până la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de căldură.

Mai multe detalii aflati pe EVmagazine.ro.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep