HomeEvenimenteFundatia Orange lanseaza in Romania proiectul Digitaliada in primele 10 scoli

Fundatia Orange lanseaza in Romania proiectul Digitaliada in primele 10 scoli

WP_20160919_12_29_40_Rich_LI

Fundația Orange România a lansat astăzi la Școala Gimnazială Nr. 1 din Poiana Mărului, județul Brașov, proiectul educațional Digitaliada, care oferă suport complet pentru educația în format digital. Pornit în urmă cu doi ani, Digitaliada este rezultatul muncii echipei Orange și a patru ONG-uri (Asociația Actori Europeni, Asociația Cartea Daliei, Asociația Societatea Online și Fundația Noi Orizonturi), materializat în platforma online www.digitaliada.ro. Se adaugă o donație de tablete (câte 25 în fiecare din cele zece școli ce au fost selectate în etapa pilot a programului), software-ul de pe acestea (pentru matematică și informatică) și trainingul profesorilor plus suporturile de curs.

Digitaliada este un proiect de educație digitală care urmărește folosirea tehnologiei în scopul îmbunătățirii performanței școlare a elevilor.

Este foarte faină ideea de a porni un proiect educațional care să treacă de simpla donație a unui hardware pentru laboratoarele IT din școli și este una extrem de bună, venind să completeze exact zonele unde sistemul educațional din România are lipsuri: conținutul digital ce trebuie consumat de elevi și pregătirea profesorilor pentru a lucra cu suport digital. Pentru asta profesorii din școlile selectate au participat la un curs de pregătire, unde au primit instruire despre cum se pot folosi lecțiile de matematică și informatică din digitaliada.ro.

Mai jos, un elev se folosește de lecțiile de geometrie ca să își testeze cunoștințele:

20160919_124023

Apropo de asta, Digitaliada este un proiect ce o să crească organic prin implicarea utilizatorilor, atât copii cât și elevi. Oricine este interesat poate să acceseze www.digitaliada.ro și să contribuie cu conținut sau doar să îl folosească. Dacă aveți o tabletă Android sau iOS puteți să descărcați și voi aplicațiile din Play Store și App Store.

Vă invit să urmăriți primul demo făcut de Robert Enescu, elev în clasa a 8-a a Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Poiana Mărului, pentru o aplicație sub forma unui joc, care testează cunoștințele de matematică ale elevilor.

La lansarea proiectului Digitaliada a fost prezentă și doamna Liudmila Climoc, CEO Orange România, domnul director al Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Poiana Mărului, precum și primarul din această localitate, reprezentanți ai ONG-urilor implicate, precum și reprezentanții Inspectoratului Școlar Brașov.

CstDulnWcAArYLw

O să urmărim mai aproape proiectul și o să revenim cu detalii pe măsură ce el se va desfășura, oferindu-vă și perspectiva unor părinți vizavi de această inițiativă.

Iar dacă voi aveți copii care pot testa lecțiile digitale de pe www.digitaliada.ro, vrem să aflăm ce credeți despre această inițiativă de a aduce tehnologia mai aproape de elevi în procesul de învățare.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep