HomeCloud & MobilityHoloAnatomy bate Google Tilt la premiile Jackson Hole Science Media

HoloAnatomy bate Google Tilt la premiile Jackson Hole Science Media

HoloLens

Nu numai pentru că HoloLens este un device cu perspective deosebite în zona de realitate augumentată ci și pentru că este relativ ușor de dezvoltat aplicații interesante pe Windows 10 HoloLens, aplicația HoloAnatomy realizată de Case Western Reserve University și Cleveland Clinic a fost aleasă câștigătoarea premiilor Jackson Hole Science Media în secțiunea “Virtual Reality and Augmented Reality” învingând fimul 360 făcut de David Attenborough despre Marea Barieră de Corali și aplicația de pictat în 3D, Google Tilt Brush.

HoloAnatomy este materializarea potențialului imens pe care tehnologia HoloLens cu Windows 10 o are în zona educațională, oferind celor ce folosesc ochelarii HoloLens o perspectivă fascinantă asupra unui corp uman, pe care îl pot explora în trei dimensiuni, putând atinge (virtual) și privi compoziția din orice unghi, mutând și descoperind ceea ce se află sub piele, mușchi, tendoane, oase, interacționând cu organele etc.

O astfel de interacțiune în care mediul real este mixat cu cel virtual face o lecție de acest fel să fie foarte intensă, atât profesorul cât și elevii care văd prezentarea putând să fie conștienți de poziția în spațiu a hologramei și a persoanelor (chiar dacă unele sunt aduse virtual).

HoloAnatomy a fost începută în 2014, cu mult înainte ca HoloLens să fie anunțat public, iar în momentul de față echoăa Griswold lucrează să construiască holografic toată curicula studenților la medicină care vor învăța în campus începând cu 2019.

În plus, pe lângă proiectul din zona medicală echipa de la Griswold are în plan să construiască și alte aplicații pentru HoloLens, care să vizeze muzica, psihologia.

Oricum, după ce ai ocazia să vezi cât de bine poate fi folosită tehnologia în scop educațional, cu atât mai mult cea HoloLens, nu îți rămâne decât să te gândești cum poți face și tu rost de o pereche de ochelari. Costă doar 3000 USD în Windows Store.

iar pentru cine vrea să vadă HoloAnatomy, aici e link-ul din Store.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep