HomeChestii VerziMercedes si Microsoft aduc Office in masina pentru ca... de ce nu?

Mercedes si Microsoft aduc Office in masina pentru ca… de ce nu?

mercedescar

Ideea asta de a folosi timpul în care ne deplasăm la muncă pentru a rezolva probleme legate de muncă nu e deloc nouă. Știu mai multe persoane (din Germania) care din clipa în care pleacă de acasă și se îndreaptă spre birou (o deplasare de 30-60 min) încep să lucreze efectiv – dau telefoane, răspund la email, programează întâlniri, alocă taskuri.

Dacă asta se întâmplă, de ce acest proces să nu fie mai simplu?

Microsoft și Mercedes au ajuns la concluzia că produsele lor devin congruente pentru o tipologie clară de oameni și acolo e nevoie să le ofere ceva mai mult – cum ar fi suport Exchange (pentru email, întâlniri, contacte) în mașinile Mercedes. Tehnologia ”In Car Office”, adoptată de curând de Mercedes oferă exact acest lucru: facilitează realizarea de task-uri legate de muncă în timpul deplasării spre birou. In Car Office integrează opțiunile de calendar, to do list, contacte în dashboard-ul mașinii pentru ca informațiile de acolo să poată fi folosite rapid: apelarea unui anumit contact direct din alerta legată de întâlnire, obținerea automată a adresei pentru următoarea întâlnire și chiar conectarea într-un apel cu mai mulți participanți (Skype?), folosind sistemul handsfree al mașinii. Iar acolo unde e cazul, sistemul va analiza automat lista de task-uri și dacă vreunul are vreo adresă care este în ruta aleasă, va oferi informații adiționale legate de acest fapt.

Pe lângă integrarea cu Exchange, Mecerdes-urile smart din 2017 vor putea să verifice dacă sunt disponibile locuri de parcare la destinație, pe măsură ce șoferul se apropie de finalul călătoriei, fiind posibilă identificarea automată a locurilor libere, șoferul primind o hartă 3D actualizată în timp real, de unde poate alege cel mai bun loc de parcare.

Unii vor zice că o chestie din asta e inutilă și mai ales primejdioasă. Eu sunt de părere că facilitatea este binevenită și dacă e folosită cu atenție (până la urmă nu e nevoie de Exchange în mașină ca șoferul să joace Pokemon Go în timp ce conduce, nu?) nu e mai primejdioasă față de altele pe care deja le folosim.

Oricum, îți trebuie un Mercedes de generație nouă ca să primești această funcționalitate. Iar dacă ai un Mercedes, probabil că In Car Office o să fie ceva care să te ajute …

via DT

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep