HomeFeaturedFocusRoaming fara taxe din 2017? E doar un vis frumos, ca operatorii...

Roaming fara taxe din 2017? E doar un vis frumos, ca operatorii si UE nu vor permite asta!

girl-926225_960_720

Cu toții visăm deja la vara lui 2017 și nu doar pentru că ne va aduce un nou concediu ci și pentru că din iulie 2017, tarifele de roaming vor dispărea și o să putem vorbi la telefon cât vrem, în UE, fără costuri suplimentare, eventual chiar să nu mai ducem grija costului datelor.

Asta ne-au lăsat să credem membrii comisiei UE care s-au ocupat de abolirea tarifelor de roaming. Numai că acum, când suntem aproape ca lucrul ăsta să se întâmple, presiunea exercitată de operatorii de telefonie mobilă (care vor pierde sume imense) se pare că dă roade și au venit cu schimbarea schimbării. Cu alte cuvinte am fost mințiți și acum ni se pune sub nas altceva decât ceea ce s-a promis.

Exact așa cum suspectam, libertatea de a vorbi în roaming fără taxe suplimentare are câteva ghilimele, iar conform celei mai noi politici de ”utilizare corectă” propusă de oficialii de la Bruxelles, un utilizator de telefonie mobilă va putea să consume servicii în roaming fără costuri suplimentare doar 90 de zile pe an și nu oricând, oricum.

Roaming gratuit doar 90 de zile!

Teoretic 90 de zile e mai mult decât concediul și călătoriile pe care le va face un cetățean mediu al Comunității Europene, deci nu va fi foarte afectat de această decizie. Două concedii pe an plus câteva city break-uri și alte deplasări de muncă ar putea încăpea pentru majoritatea în intervalul de 90 de zile.

Doar că pe lângă limita de 90 de zile mai apare și o alta: nu vei putea beneficia de tarife preferențiale (fără costuri suplimentare) mai mult de 30 de zile consecutiv. După ar intra în vigoare taxe suplimentare de €0.04 per minute, €0.01 per SMS și €0.0085 MB.

Nu sunt sume mari, dar adunate mai toarnă ceva bani în buzunarele operatorilor și ne demonstrează nouă, oamenilor de rând că degeaba vor unii să facă lucruri bune pentru populație, dacă anumite interese nu vor, lucrurile nu se vor schimba.

Propunerea este deja pe masa Parlamentului European și al țărilor membre. Rămâne să vedem ce se va alege de ea.

Încă o dată, nu uitați un lucru: dacă acum sunteți în situația de a negocia un abonament nou, nu vă lăsați păcăliți cu ofertele de minute și date în roaming! Studiați-le bine de tot înainte de a semna.

Citiți mai multe despre proiectul ”Fair use” aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep