HomeEvenimenteSi a venit noul iPhone 7: aflati tot ce vreti sa stiti...

Si a venit noul iPhone 7: aflati tot ce vreti sa stiti despre el

aifon7

În această seară Apple a lansat oficial seria 7 a iPhone-ului, în două variante: 7 și 7 Plus. Ambele sunt construite similar, așa cum Apple și-a obișnuit clienții, diferențele sunt subtile – dimensiunea ecranului și prezența unui sistem dual de camere foto pe iPhone 7 Plus.

După cum a spus Tim Cook la lansarea din seara aceasta, sunt 10 elemente care diferențiază iPhone 7 de predecesorii săi.

1. Design

aifon

Avem același design, mai rafinat. Ca în fiecare an Apple anunță un cel mai bun smartphone, atent construit, cu margini lustruite, la perfecțiune. Trebuie să recunosc că varianta pe negru arată foarte bine. Cu o dimensiune de 138.3 x 67.1 x 7.1 mm, noul iPhone 7 arată chiar foarte bine. iPhone 7 Plus are 158.2 x 77.9 x 7.3 mm, cântărind 188 de grame.

aifon2

2. Home Buton

Butonul Home a fost regândit, păstrează Touch ID și ca și până acum oferă accesul la ecranul Home, multitasking, siri, autentificarea prin amprentă, activează Apple Pay.

image

3. Rezistent la apă și la praf

image

Pentru prima dată avem un iPhone rezistent la apă și praf, certificat IP67 – ca o chestie interesantă, fantele difuzorului vor fi golite automat de apă prin vibrația membranei difuzorului.

4. Camera

image

Camera foto de pe iPhone 7 este complet nouă, după cum spune Apple. Ambele modele 7 și 7 plus au stabilizare optică OIS și o lentilă de f/1.8, un senzor nou de 12 MP, flash nou cu 4 LED-uri.

image

Noul sistem de Flash permite obținerea de imagini mai bune, oferind cu 50% mai multă lumină

image

Si ISP-ul creat de Apple e de două ori mai rapid decât cel de pe iPhone 6s, tot după spusele Apple.

image

Petru a demonstra performanța noii camere foto, avem și câteva exemple de fotografii. Arată bine, nu avem ce zice.

image

Camera frontală este de 7MP.

image

image

Iar iPhone 7 Plus vine cu sistem dual camera (una wide, cealaltă telefoto), sistem similar cu cel de pe LG G5. Prima este de f/1.8, cea de-a doua de f/2.8.

image

Se va putea folosi o funcție de mărire software de la 2x la 10x. Trecerea de la 1x la 2x se face prin schimbarea camerei active.

image

Funcția depth of field va veni ca update software pentru iPhone 7 Plus, mai târziu, în cursul acestui an. Și ca o paranteză, am văzut și o poză pe care Apple spune că nu a făcut-o cu un DSLR.

7plusimage

Se păstrează funcția de înregistrare video 4k la 30 fps, 1080p HD la 30fps sau 60 fps.

5. Display

Ca de obicei, noul iPhone vine cu un display mai bun, mai strălucitor. De 4.7 inci pe iPhone 7 și de 5.5 inci pe iPhone 7 Plus. Pentru iPhone 7, rezoluția este păstrată la 1334 x 750 pixeli, cu o densitate de doar 326 ppi și un contrast de 1400:1.

În cazul iPhone 7 Plus, display-ul de 5.5 inci Retina HD multitouch are o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli și o densitate mai bună – de 401 ppi, sub cea a lui S7 edge.

image

6. Difuzoare stereo

Tot pentru prima dată avem pe un iPhone un sistem de difuzoare stereo. Unul sus, altul jos.

image

7. Lightning connector pentru conexiune digitală. Cu căști JBL

Zvonurile legate de eliminarea jack-ului audio de 3.5 mm de pe iPhone 7 sunt reale. Din această toamnă iPhone 7 și iPhone 7 Plus nu mai au jack audio, vin cu conector lightning, dar în pachet va fi și un adaptor pentru ca vechile căști să poată fi folosite.

Explicația pentru care Apple renunță la jack-ul clasic e simplă: calitate mai bună audio și spațiu suplimentar în carcasa aparatului.

image

image

Nu e cazul să vă speriați, datorită prezenței adaptorului jack audio / lightning, căștile clasice pot să fie încă folosite.

image

8. Apple wireless AirPods

airpods wireless

În pachetul iPhone 7 Apple introduce noile AirPods, adică EarPods-uri fără fir. Ele vin și cu o carcasă ce le permite încărcarea mobilă, pentru ca le oferi încă 24 ore de autonomie. Se sincronizează automat cu iPhone-ul sau Apple Watch Series 2, depinde care din ele e folosit pe post de player.

Și în plus, castile au și microfon, pentru a putea fi folosite ca headset.

9. Apple Pay in Japonia

Noul iPhone 7 beneficiază de tehnologia Felica, varianta NFC pentru Japonia.

image

10. Performanță

Noul CPU A10 Fusion de pe iPhone 7 și 7 Plus, e quad-core – sau four-core după cum vrea Apple să îi zică – și e cel mai rapid CPU de pe smartphone-uri.

perf

Pentru zona de grafică, noul A10 Fusion oferă la rândul său o performanță mai bună față de predecesoarele sale A9 și A8 de pe versiunile anterioare de iPhone.

image

După cum spune Apple, noile iPhone 7 sau iPhone 7 Plus, autonomia este cu cel puțin o oră mai bună decât cea oferită de seria iPhone 6s. Mai exact, din datele oferite de Apple vorbim de 40 de ore (60 în cazul 7 Plus) pentru redare audio wireless, 13 ore (14 pentru 7 plus) pentru redarea video, 14 ore (15 pentru iPhone 7 Plus) pentru wifi browsing și 12 ore (13 ore pentru iPhone 7 Plus) pentru browsing pe LTE (4G).

image

Ambele aparate, adică iPhone 7 și iPhone 7 Plus vor veni la prețurile actuale ale iPhone 6s și iPhone 6s Plus, daică de la 649 USD/749 USD, dar cu capacități de stocare dublate – 32 GB, 128 GB și 256 GB.

image

image

Disponibilitatea: pe 9 septembrie pot fi precomandate iPhone 7 și iPhone 7 plus, livrate pe 16 septembrie în primul val. În România vine în valul doi, adică pe 23 septembrie!

image

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep