HomeFeaturedFocusAtentie: iPhone, iPad pot sa fie sparte prin simpla deschidere a unui...

Atentie: iPhone, iPad pot sa fie sparte prin simpla deschidere a unui PDF, JPG. Faceti update la iOS 10.1!

iphone_jpg_hack

Parcă din ce în ce mai des încep să apară probleme de securitate asociate aplicațiilor de redare a PDF-urilor sau a imaginilor pe Android și iOS. Cea mai nouă vulnerabilitate CVE-2016-4673 pentru iOS permite unui atacator să preia controlul de la distanță pe un iPhone/iPad dacă utilizatorul deschide un fișier PDF sau o imagine special construită.

Dacă sunteți posesorul unui iDevice care funcționează cu iOS 10, atunci nu mai stați pe gânduri și faceți rapid update-ul la versiunea 10.1 care pe lângă repararea vulnerabilității de mai sus mai elimină alte 10 probleme similare care afectează browser-ul Safari (CVE-2016-4677), aplicația de contacte (CVE-2016-4686).

Și utilizatorii de macOS Sierra sunt sfătuiți să facă rapid update-ul la 10.12.1, aici fiind reparate 12 vulnerabilități importante. Printre ele avem aceiași problemă (CVE-2016-4673) și una pentru driver-ele Nvidia.

În loc să stați cu frică că cineva ar putea să vă acceseze neautorizat iDevice-ul vostru printr-o poză sau un PDF special creat, mai bine faceți rapid update-ul. E mai sigur!

via THN

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep