HomeFeaturedFocusChronos: solutia prin care orice ceas devine smart cu doar 100$

Chronos: solutia prin care orice ceas devine smart cu doar 100$

chronos

Pentru că ideea de smartwatch sună bine în ochii multora dar puțini sunt cei care încep efectiv să folosească un astfel de produs, pe Kickstarter au apărut proiecte care și-au propus să vină cu soluții pentru transformarea ceasurilor clasice în unele smart.

Chronos disc este unul dintre ele fiind pornit anul trecut iar acum a reușit să aducă conceptul pe piață. Vorbim de un mic disc care se montează sub orice ceas clasic și aduce acestuia câteva din elementele smart pe care mulți dintre noi le caută la un ceas inteligent – mă refer aici la notificări, măsurarea și monitorizarea activității fizice, eventual interacțiunea cu notificările.

Uitați despre ce vorbesc:

Micul disc (cu diametrul de 33 mm) Chronos e făcut din metal, e foarte subțire (doar 3 mm!) și se lipește de spatele oricărui ceas clasic, cu o greutate de doar 10g poate să treacă ușor neobservat. Comunică cu smartphone-ul (iOS sau Android) printr-o conexiune Bluetooth 4.0 LE, are accelerometru, se încarcă wireless iar bateria durează cam 2 zile.

Pe marginea discului sunt patru led-uri care împreună cu vibrațiile generate de motorul din interior reprezintă modalitatea de alertare atunci când pe smartphone se întâmplă vreun eveniment care necesită notificare. Iar pentru fiecare tip de notificare se poate crea o configurație proprie dată de combinația a șapte culori pe fiecare led și a trei tipuri de vibrații.

Îmi place că discul Chronos este certificat IP67, adică rezistent la praf și apă, ceea ce înseamnă că dacă aveți un ceas pe care nu vă e teamă să îl luați în apă, puteți să faceți asta și cu Chronos atașat de el.

iar dacă vă întrebați cum puteți interacționa cu Chronos răspunsul este prin gesturi: bătăi pe ceas sau laterala lui, sunt transmise la Chronos de unde ajung la aplicația de pe smartphone. De exemplu se pot anula apelurile de voce, se poate activa camera foto, controla player-ul audio sau activa locația telefonului.

Ideea mi se pare faină și pentru cei 100 USD transformarea unui ceas clasic (la care mulți dintre noi nu doresc să renunțe) într-un smart cred că merită.

Chronos se poate comanda de aici cu prețuri de la 100 USD – primele vor veni în noiembrie și vor fi ale celor ce au susținut campania de pe Kickstarter. Din păcate nu avem livrare în România – mi-ar fi plăcut să văd că există această posibilitate.

via zdnet

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep