HomeFeaturedFocusDaca ati luat accesorii Apple de pe Amazon aveti 90% sanse sa...

Daca ati luat accesorii Apple de pe Amazon aveti 90% sanse sa fie false

Exploding

Au fost situații în care accesoriile Apple cumpărate de pe amazon/ebay nu au funcționat cum trebuie? Se pare că o explicație este că ele nu ar fi fost produse originale – Apple a pornit o acțiune prin care vrea să demascheze toate produsele false care sunt vândute pe site-uri de comerț gen Amazon și care nu numai că aduc semne de îndoială asupra calității brand-ului dar și pot să distrugă produse originale.

De exemplu toate încărcătoarele care nu ar fi originale și sunt prezente pe Amazon ar putea să deterioreze aparatele și chiar să creeze probleme ”fizice” grave pentru că nu au aceiași calitate ca și originalele.

Vă dați seama că Apple are tot interesul să ne spună că produsele sale originale, mult mai scumpe sunt și la fel de bune calitativ în comparație cu cele ne-originale, ca să nu zicem false. E adevărat? Din experiența mea pot să spun că nu întotdeauna merită să dai banii pe un original, dar sunt și situații în care un produs fals îți poate crea multe probleme.

De asta Apple dă în judecată Mobile Star, unul din furnizorii Amazon pentru accesorii Apple. Motivul acțiunii este că Amazon ar fi folosit brand-ul Apple și ar fi prezentat produsele ca fiind originale și aprobate de Apple, cu tot cu logo-ul cu măr.

E clar că Apple face tot ce trebuie ca să își protejeze profiturile imense făcute de pe urma accesoriilor originale, acțiune ascunsă sub o falsă preocupare legată de siguranța clienților. Pe Amazon și pe alte site-uri similare e destul de greu să îți dai seama care e produs original și care e contra-făcut, de obicei cel mai bun indiciu e prețul: dacă există diferențe importante de preț între original și unul fals, atunci lucrurile sunt destul de clare. Dar când prețurile sunt sensibil egale, atunci cum poate decide cumpărătorul?

Nu poate.

Dar pe de altă parte nici prețul nu este un indicator relevant: ce te faci dacă te găseșți în situații hilare (cum se întâmplă la noi în prejma Black Friday-ului autohton) în care produsele originale Apple sunt mai ieftine decât cele vândute de diverse lanțuri de magazine.

Oficial Amazon e contra acestor tipuri de practici. Neoficial produsele contrafăcute apar la vânzare și pot să fie cumpărate.

Depinde de fiecare dacă vrea să riște și să ia un produs contrafăcut, mai ieftin și să își strice aparatul original sau dă mai mulți bani pe original, fără diferențe semnificative de calitate.

Voi ce preferați?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep