HomeFeaturedFocusHelio P15, un nou chipset de la MediaTek

Helio P15, un nou chipset de la MediaTek

mediatek-stand

Gama de soluții de chipset pe care MediaTek le oferă producătorilor de dispozitive mobile care caută să țină prețul sub control, câteodată chiar și în dauna performaței, se îmbogățește cu un nou membru. Helio P15 vine cu un procesor octa-core, cu opt nuclee Cortex-A53 tactate până la 2,2 GHz și cu un procesor grafic Mali-T860 MP2 dual-core, cu cele două nuclee tactate la 800 MHz. Cam cu 10% mai mult decât în cazul generației anterioare, Helio P10, astfel încât, o matematică simplă aplicată aici îi îndeamnă pe cei de la MediaTek să crediteze noul chipset cu performanțe mai mari cu 10%, precum și cu un consum mai mic de energie.

În rest, nu prea sunt diferențe față de generația anterioară, motiv pentru cârcotașul din mine să afirme că este mai mult o manevră de marketing, decât una care viza îmbunătățirea reală a performanțelor.

Surprinzător sau nu, anunțul acestui nou chipset de la MediaTek vine în aceeași zi în care principalul concurent, Qualcomm, a anunțat trei noi variante de chipset. Snapdragon 427, 626 și 653 completează lineup-ul cu care producătorul de componente integrate își ademenește clienții. Nu cred că încape comparație între amplitudinea celor două upgrade-uri, dar MediaTek trebuia să miște puțin, măcar pentru imagine.

Nu există detalii legate de perioada în care acest nou chipset va putea fi văzut în telefoane nou lansate, însă surse din piață spun că este destul de aproape. Finalul acestui an, mai exact!

via PhoneArena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep