HomeFeaturedFocusKodak revine cu un nou smartphone: Ektra

Kodak revine cu un nou smartphone: Ektra

kodak-ektra

Pasionații de fotografie știu că prin folosirea acestui nume Kodak încearcă să lucreze și la coarda sensibilă. Este una dintre cele mai de succes camere foto de 35 mm, pe care compania a lansat-o în 1941 și care s-a bucurat de un real succes în rândul pasionaților de fotografie de la acea vreme. Probabil că oficialii companiei speră să repete povestea și cu Kodak Ektra, noul smartphone Android cu valențe pe zona de camere foto care tocmai a văzut lumina zilei. Iar accesoriile cu care acesta poate fi echipat, care includ chiar și huse de piele cu aspect vintage, sunt gândite în sprijinul acestei asocieri. Mie mi se par ușor extravagante pentru un smartphone, dar sunt convins că nu mă găsesc în target-ul celor de la Kodak și că un anume grup de persoane se va bucura de ele.

kodak-ektra-case

Pe de altă parte nu trebuie uitat că, la fel ca și primul terminal care a folosit acest nume, Kodak IM5, și modelul Ektra este construit de Bullit, o companie din Marea Britanie care are dreptul de a folosi acest nume și care a produs (mai degrabă importat) și telefoanele lansate sub numele celor de la Caterpillar.

Din punct de vedere tehnic, privit ca smartphone, Kodak Ektra nu impresionează, este un mid-range fără foarte mari pretenții. Un display de 5 inchi și rezoluție full HD, un chipset MediaTek Helio X20, o memorie RAM de 3 GB, o capacitate de stocare de 32 GB, care poate fi extinsă bineînțeles prin card microSD, un acumulator de 3000 mAh. Din punct de vedere foto, avem o cameră principală cu senzor de 21 megapixeli (f/2.0, Optical Image Stabilization, Phase Detection AF, dual-tone LED flash) și una frontală, dedicată selfie-urilor, de 13 megapixeli. Ambele se bucură de o multitudine de funcții software.

La nivel de preț, Kodak Ektra va costa 500 de euro și da, va fi disponibil și în Europa. Va fi pus în vânzare doar în luna decembrie, deci pasionații de nume cu tradiție mai au ceva de așteptat.

via TheVerge

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep