HomeFeaturedFocusMicrosoft a incercat sa cumpere Facebook in 2010

Microsoft a incercat sa cumpere Facebook in 2010

ballmer

Declarația și detaliile care au însoțit-o au fost făcute publice de către Steve Ballmer, cel care ocupa poziția de CEO al Microsoft în acea perioadă, în cadrul unui interviu acordat CNBC. Acesta a afirmat că Microsoft a intenționat la modul foarte serios să achiziționeze Facebook, o investiție care începea deja să își arate eficiența, în 2010. Și chiar a făcut o ofertă în acest scop. Nu mai puțin de 24 de miliarde de dolari erau dispuși oficialii companiei din Redmond să cheltuie pentru a pune mâna pe cea mai populară rețea de social media.

Din fericire, atât pentru el cât și pentru noi, Mark Zuckerberg a declinat această ofertă. Nu vreau să îmi închipui (și nici să speculez) ce s-ar fi ales de Facebook dacă Microsoft ar fi preluat frâiele, însă este destul de clar că Mark Zuckerberg a ales calea corectă. A ajuns al patrulea cel mai bogat om al planetei, cu o avere estimată la 56 miliarde dolari, iar compania pe care o conduce are o valoare capitalizată de 379 miliarde dolari, la prețul actual al acțiunii. Asta nu s-ar fi întâmplat în veci sub umbrela Microsoft. Cel puțin partea cu averea lui Zuckerberg.

Cum afacerea nu s-a concretizat, Microsoft trebuie să se mulțumească doar cu cele 1,6% din Facebook pe care le deține încă de dinainte de momentul 2010 descris mai sus.

via CNBC

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep