HomeFeaturedFocusMicrosoft abandoneaza Skype pentru Windows Phone–si cam 85% din piata telefoanelor Windows

Microsoft abandoneaza Skype pentru Windows Phone–si cam 85% din piata telefoanelor Windows

skype-cover

Începând cu această lună utilizatorii de Windows Phone 8.1 (pe aparate nou activate – gen Lumia 640) se vor trezi în situația în care nu vor mai avea acces la clientul Skype. Da, pe platformă Microsoft Windows Phone, clientul Skype (deținut de Microsoft!) nu va mai putea fi descărcat din Windows Store de către cei cu Windows Phone 8.1. Și dacă într-un fel sau altul veți reuși să îl instalați, în câteva luni (cel mai probabil) nu va mai funcționa.

Dar pentru Windows 10 Mobile Anniversary Update (adică 1607 sau mai nou) el este în continuare prezent și funcțional sub forma Skype Preview.

Explicația e legată de faptul că este împinsă tehnologia și noul client Skype Preview (disponibil din Windows 10 Mobile Anniversary Update build 1607 sau mai nou) UWP lăsând de izbeliște cam 85% din utilizatorii de Windows Phone/Mobile. Din restul de 13.7% din piața de Windows Mobile mai e o mică parte – cam 9.5% – care nu a trecut încă la Anniversary Update (au rămas pe versiunea 1511 din motive de operator sau disponibilitate update pe aparate non-Microsoft) și nici ei nu vor mai avea acces la Skype.

În schimb pe Android și iOS lucrurile stau bine, update-urile de Skype vin în continuare. Cei cu Android mai nou de 4.0.3 pot să folosească clientul.

Nu e prima dată când Microsoft lasă cu ochii în soare zona Windows Phone. A fost Windows Phone 7 din care multe aparate nu au prins 7.5, pentru care a fost tăiat apoi suportul pentru Windows Phone 8, care la rândul său nu a primit complet upgrade-ul la Windows 10.

Într-un astfel de context e clar de ce mulți utilizatori preferă să nu mai investească în platforma Windows 10 Mobile a Microsoft, indiferent de câte chestii cool ar avea (Continuum enabled, Xbox, Cortana). Când vezi că în mod constant rămăi în afara pieței, e normal să cheltui banii în altă parte!

via mspoweruser

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep