HomeFeaturedFocusTutorial: cum fortati instalare unui update pe Windows 10 sau Windows Server...

Tutorial: cum fortati instalare unui update pe Windows 10 sau Windows Server 2012

dism

Mă gândesc că și voi ați ajuns de câteva ori în situația în care ați primit erori atunci când ați vrut să instalați manual un pachet de update-uri pentru Windows 10/Server și v-ați umplut de nervi. Ce e de făcut? Un reinstall iese din discuție.

Există o soluție simplă, care funcționează de cele mai multe ori: forțarea instalării manuale. E un proces simplu și nu implică niciun fel de risc dacă știți ce trebuie făcut. Exact asta o să vă arăt acum.

Să presupunem că trebuie să puneți update-ul KB 2919355 și vă loviți de eroarea imposibilă ”Error: The update is not applicable to your computer”. Ce faceți? Cum rezolvați problema?

1. Verificați ce dependințe are update-ul pe care vreți să îl instalați. De cele mai multe ori eroarea de mai sus este generată de faptul că înaintea patch-ului ce nu vrea să se instaleze e nevoie să puneți un altul.

Intrați la Microsoft pe site, dați o căutare după numele patch-ului – KB și numărul, vedeți ce alte patch-uri trebuie puse înainte, descărcați-le din Download Center și instalați-le via MSU Installer. Apoi reîncercați să porniți installer-ul patch-ului curent.

Dacă tot nu vrea, treceți la lucruri mai avansate.

2. Mutați patch-ul într-un director separat (să zicem D:\Patch). Porniți un PowerShell și navigați pe D:\Patch și apoi dați următoarea comandă:

Expand –F:* D:\Patch\Windows8.1-KB2919355.msu D:\Patch

După ce s-a terminat cu succes și conținutul a fost despachetat, folosind Windows Explorer deschideți D:\Patch și verificați fișierele de acolo – ar trebui să aveți încă cel puțin patru fișiere pe lângă cel MSU, unul din ele fiind Windows8.1-KB2919355.cab.

Reveniți în fereastra PowerShell și dați următoarea comandă:

DISM.exe /Online /Add-Package /PackagePath:d:\Patch\Windows8.1-KB2919355.cab

Așteptați până se termină operația (cu cât e mai mare kit-ul cu atât va dura mai mult) și verificați prezența unui mesaj de succes:

image

În acest moment ați reușit să forțați aplicarea patch-ului. Felicitări!

P.S: dacă dintr-un motiv sau altul va fi nevoie să eliminați patch-ul atunci comanda care vă salvează este:

DISM.exe /Online /Remove-Package /PackagePath:d:\Patch\Windows8.1-KB2919355.cab

Succes!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep