HomeMobileAndroid5 motive PRO HTC 10

5 motive PRO HTC 10

DSC_5307

A trecut ceva vreme de când am renunțat să folosesc Samsung Galaxy S7 edge în favoarea lui HTC 10 și nu regret niciun moment decizia luată: e un smartphone care arată interesant și funcționează exact așa cum îmi doresc prin prisma sumei facilităților pe care le oferă. Vă spun și de ce.

1. Ecran bun

htc-10-review-0015-2-1500x1000

HTC 10 vine cu un display de 5.2 inci (acoperire 71,1% din suprafață), rezoluție de 1440 x 2560 pixeli cu o densitate de 565 ppi și Super LCD și protecție Gorilla Glass 3. Poate că nu e cel mai bun display de pe piață (S7 edge e superior aici). Informația se vede excelent, unghiurile de vizibilitate sunt largi, iar culorile bine reliefate.

Răspunde foarte bine la touch și față de S7 edge are avantajul că poți controla foarte bine interfața Android și cu o singură mână, fără să te mai lovești de desincronizările date de apăsarea laterala neintenționată.

2. Carcasă de aluminiu

htc_10

Ideea de carcasă metalică îmi place mai mult decât cea de combinație de sticlă cu metal, chiar dacă aparatul devine mai greu. Cu o carcasă de 145.9 x 71.9 x 9 mm ce cântărește 161 de grame, HTC 10 e un aparat pe care sigur îl simți bine atât în folosire cât și în buzunar, chiar dacă uneori vei avea senzația că îți ”rupe” buzunarul.

Mie unul îmi place ca telefonul să fie puțin mai greu, iar dimensiunea și forma carcasei lui HTC 10 îl fac să fie ușor de ținut în mână. Am modelul Carbon Gray care nu e neapărat cel mai bun negru posibil pe carcasă. Faptul că nu am fost atent și l-am scăpat pe jos iar urmele au apărut instant în urma impactului, m-a făcut să îl îmbrac în husă.

DSC_5298

Am testat un set Nillkin de la MobileDirect.ro și m-am oprit la Frosted Shield. Mi-au plăcut și variantele gen ”portofel” pe negru și maro, sau husa transparentă siliconată, doar că nu sunt neapărat ceea ce caut – îmi place să țin telefonul cât mai aproape de design-ul inițial.

DSC_5303DSC_5300DSC_5297

3. Android curat

HTC 10 e primul aparat HTC în care văd o amprentă minimală pusă peste sistemul de operare Android. La lansare a fost semnul că Google Pixel va fi făcut în colaborare cu HTC, în timp mi-am dat seama că e mai mult decât atât: un Android aproape curat face ca HTC 10 să se miște exemplar, iar după ultimele pachete de update interfața merge excepțional de bine. Timpii de răspuns sunt mici, interfața e cursivă și era să zic că fără niciun fel de bloatware. Încă nu înțeleg pe deplin de ce e nevoie de Boost+ preinstalat, dar fac abstracție de această aplicație de optimizare, prefer să nu o folosesc.

Revenind la Androidul 6 (cu perspective de upgrade la 7 până la finalul lunii), HTC 10 are avantajul că folosește acum doar aplicațiile standard Google – asta dacă vă încântă ideea. După ce ani de zile am fost obișnuit cu pachetele HTC, mi-a fost puțin peste mână să mă obișnuiesc cu acest aspect curat – mi-a trecut și acum pot să apreciez mai bine unitatea de design a interfeței și viteza primită.

4. HTC Sense

Un smartphone HTC fără HTC Sense nu e un HTC. Am zis asta de nenumărate ori și o repet: din 2005 de când testez și folosesc aparatele HTC, ideea de Sense (cu toate implementările de până acum) dă o notă aparte și aduce utilitatea de care ai nevoie. Pe HTC 10 prezența Sense UI este subtilă, exact atât cât e nevoie ca să poți beneficia de atu-urile sale. În primul rând posibilitatea de a crea rapid și aplica seturi personalizate de icon-uri, fonturi și imagini de fundal.

Screenshot_20161114-230832

Apoi integrarea informațiilor despre contacte într-un mod în care păstrează design-ul original Android. Nu mai sunt la fel de multe widget-uri sau module suplimentare HTC, s-a păstrat însă clasicul deja ceas+prognoza meteo. Mă bucur că au dispărut multe din aplicațiile redundante (player-ul audio, cel de poze etc.) și e evitat bloatware-ul.

Și îmi place la maxim BlinkFeed, agregatorul de informații dintr-o grămadă de surse, inclusiv Facebook, Instagram și Twitter.

Screenshot_20161114-230848

Nu în ultimul rând, altături de HTC Sense pun și posibilitatea de folosire a dispozitivelor AirPlay direct de pe HTC 10 fără niciun fel de aplicație suplimentară. Ca posesor al unei boxe Logitech UE, facilitatea asta e excelentă.

5. Camera foto foarte buna

Dintotdeauna marea problemă a smartphone-urilor HTC a fost camera foto, sub cea pe care a oferit-o Samsung sau Sony. Cu HTC 10 lucrurile s-au schimbat și dincolo de experimentele UltraPixel sau Camera Duo s-au terminat, HTC alegând un senzor de 12 MP, cu f/1.8, 26mm, stabilizare optică, laser autofocus, dual-LED (dual tone) flash care dă rezultate foarte bune. Am senzația că uneori face poze mai slabe decât S7 edge, chestie care la final e relativă, pentru că în funcție de modul în care folosești setările manuale poți să scoți mai mult sau mai puțin din această cameră.

IMAG0173

După cum știți, avem un senzor de 1/2.3” ai cărui pixeli au 1.55µm. De cele mai multe ori setările automate își fac treaba și pe măsură ce update-urile de cameră au venit, lucrurile au devenit și mai bune.

IMAG0148

Pe lângă toți acești factori cheie mai pot adăuga senzorul de amprentă (care merge foarte bine), încărcarea rapidă a bateriei: 50% în 30 de min (Quick Charge 3.0), folosirea USB Type-C, căștile speciale cu DAC pe 24 de biți și active noise cancelation, sau combinația de 4 GB RAM, 32 GB pentru stocare și suport microSD.

Împreună fac cel mai bun smartphone HTC cu Android pe care am avut ocazia să îl folosesc până acum. De asta îl recomand!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep