HomeFeaturedFocusCateva cifre despre piata de videoproiectoare din Romania

Cateva cifre despre piata de videoproiectoare din Romania

living-room-benq

Conform unui studiu care s-a bazat pe datele furnizate de compania Future Source Consulting, al treilea trimestru al anului 2016 a avut un lider detașat în ceea ce privește vânzarea de videoproiectoare. Este vorba despre BenQ, care a încheiat trimestrul cu o cotă de piață de 41%, un record pentru companie și în ceea ce privește numărul de unități vândute, al treilea trimestru al anului devenind cel mai prolific din ultimii 10 ani, din acest punct de vedere.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, compania a înregistrat o creștere impresionantă de 81%, in condițiile în care avansul pieței de profil s-a situat la pragul de 24 %. Cei de la BenQ cred că acest lucru demonstrează că piața a ajuns la maturitate și pune tot mai mult accentul pe calitatea produselor.

“Observăm un interes sporit al consumatorilor pentru segmentul de videoproiectoare, de aceea credem că există din ce în ce mai mulți clienți care aleg pe lângă televizorul din sufragerie și un proiector BenQ, capabil să ofere o diagonală mare și o experiență vizuală impresionantă”,  a declarat Dragoş Salamac, Country Head BenQ pentru România. “Ne bucură faptul că putem oferi o gamă extinsă de produse, disponibile la preturi foarte bune. Vorbim aici de modele cu caracteristici îmbunătățite, ce pot aduce  utilizatorilor o experientă deosebită la birou, la școală sau acasă. Faptul că oferim proiectoare cu lămpi ce pot avea 10.000 ore de funcționare (însemnând aprox. 10ani de utilizare 4ore/zi, 5zile/săptămână, 52 săptămâni/an), luminozități din ce în ce mai mari, culori reproduse identic cu cele dorite de regizor (standard de culoare Rec.709) sau conexiuni WiFi direct de pe dispozitivele mobile, sunt caracteristici ce au contribuit în mod direct la evoluția pieței de videoproiectoare din trimestrul al treilea al lui 2016.”

Cea mai buna evoluție a vanzarilor BenQ în această perioadă sa înregistrat pe segmentul de videoproiectoare Corporate, unde compania a obținut 46% din piața locală, aceasta fiind urmată de segmentul Home display, cu o pondere de 42%, și segmentul Institutional cu o cotă de 35%.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep